Wij vrouwen zijn onszelf enorm bewust van ons lichaam en doen er daadwerkelijk alles aan om er zo strak mogelijk uit te zien. Het is ook geen wonder dat iedere vrouw óf op dieet is óf een sportregime heeft waar je U tegen zegt. We willen eenmaal wel in de smaak vallen bij de mannen! Maar wat vinden mannen nu écht van vrouwen met een buikje? Wij gingen voor je op onderzoek uit.

Wat vinden mannen van vrouwen met een buikje?

Als je Googelt ‘wat vinden mannen van’ is bovenstaande vraag een van de eerste zoekopties die Google suggereert. Je kunt dus wel zeggen dat het vrouwen niet boeit wat mannen van hun vinden, maar kennelijk wordt er wel op gezocht. Daarom zijn wij zo vriendelijk geweest om je een zo goed mogelijk antwoord op deze vraag te geven. Want laten we eerlijk zijn, dit is nogal een complexe kwestie. We hebben rondgevraagd op de redactie bij onze mannelijke collega’s en vrienden en zijn uiteindelijk tot een conclusie gekomen.

Een vrouw met een strakke buik is mooi

Mannen vinden het aantrekkelijk als een vrouw een strakke buik heeft. Punt. En nee, dit hoeft natuurlijk geen sixpack te zijn. De gedachten hierachter is dat een vrouw goed voor zichzelf zorgt en bewust bezig is met haar lichaam en gezondheid. Maar dit moet zeker niet doorslaan in extremen! Dan is het effect juist averechts.

Een vrouw met een buikje is óók mooi

Tegelijkertijd vinden mannen een vrouw met een buikje óók mooi. Wel vonden de mannen dat hierbij grenzen waren. Op een vrouw met flink overgewicht zaten niet veel mannen te wachten.

Er werd zelfs gezegd dat een vrouw met een buikje ‘lekkerder knuffelt’ en dat het gezelliger is om met haar uit eten te gaan. Mannen vinden het namelijk niet leuk als een vrouw enkel een salade en een spa rood bestelt wanneer jullie samen uit eten gaan. Maar pas op! Zijn frietjes stelen gaat dan wel weer te ver ;).

De idiote eisen waaraan vrouwen moeten voldoen

Er wordt nogal wat verwacht van ons vrouwen. We moeten slank zijn, geen buikje hebben, wél borsten en vooral een hele grote kont! We moeten ambitieus zijn, maar ook weer niet té (dat schrikt mannen af). We moeten zelfverzekerd zijn, maar we mogen niet zeggen dat we onszelf knap vinden. We moeten bescheiden zijn, maar wél voor onszelf opkomen. En we moeten confident zijn, maar niet arrogant! Pffff. Dat is nogal wat.

Laten we dus vooral doen waar wij onszelf goed bij voelen. Uiteindelijk zijn we verantwoordelijk voor ons eigen geluk en moeten we vooral zelf gelukkig zijn met onszelf. Met buikje of zonder.

Lees ook: Selena Gomez laat haar curves zien in nieuwe zwemcollectie