Roep je vriendinnen maar bij elkaar en zoek een gaatje in jullie overvolle agenda’s want onderzoekers hebben bewezen dat een weekendje weg ontiegelijk goed is voor je gezondheid. Vakantie in het algemeen is altijd goed voor de mens, maar even een aantal dagen weg met je vriendinnen doet ook wonderen. Dus, om jullie gelijk in de goede richting to helpen hebben we gelijk ook een aantal van de leukste Airbnb’s voor jullie verzameld voor een prikkie. You’re welcome.

weekendje weg gezondheid FEM FEM

Goed voor je gezondheid

Onderzoekers aan Harvard hebben ontdekt dat een weekend weg met je vrienden goed is voor zowel je mentale – als fysieke gezondheid. Het verhoogt je levensverwachting, verkleint de kans op hart- en vaatproblemen én het vergroot ook nog eens je pijntolerantie. Daarnaast produceer je ook meer van het hormoon oxytocine. Dit is het hormoon wat er voor zorgt dat jij vrolijk en gelukkig bent.

 

Afijn, om jullie te helpen met jullie oxytocine productie hebben we alvast een aantal leuke Airbnb’s opgezocht die helemaal niet zo slecht zijn voor je portemonnee:

Gite rural avec wellness – €24,- p.p

Deze oude boerderij  bevindt zich in het zuiden van België. Het huis is beschikbaar voor 6 gasten. Je betaald €145,- per nacht, waardoor het slechts €24,- per persoon kost (mits je met z’n 6e gaat).  Als kers op de taart bieden ze je je eigen spa, een stoombad en een jacuzzi, ben jij al verkocht?

Lodge Belgie Fem Fem Lodge Belgie 2 FemFem Fem Fem

 

 Scheveningen Beach Apartment – €27,- p.p

Deze studio in het mooie Den Haag is beschikbaar voor drie personen. Je betaald €80,- per nacht, waardoor het €27,- per persoon kost. Het beschikt over twee bedden en een badkamer.

Den haag FemFem Goeie Den Haag femFem2 Den haag FemFem3 goeie

 

Loft in het hart van Gent – €20,25,- p.p

Deze luxe loft ligt in het hartje van Gent. Beschikbaar voor 8 gasten met twee slaapkamers en drie bedden. Je betaald €162,- per nacht, en als je dan gaat rekenen kom je op €20,25,- per persoon. Fun fact: het pand ligt naast de historische Baudelokapel waar ooit de jonge Mozart zijn eerste orgelconcert gaf.

 

Gent Fem Fem Gent FemFem2 Gent FemFem Gentt FemFem

Stairway to heaven – €48,-

Deze trendy loft in Amsterdam is beschikbaar voor 2 gasten, dus ideaal als je op zoek bent naar iets voor een tripje met je beste vriendin. Je betaalt €96,- per nacht en qua ligging is het dichtbij de Foodhallen.

Goede Amsterdam Amsterdam FemFem2 Amsterdam femfem3
 Wil je toch iets verder op reis gaan? Bekijk dan ook de tofste Airbnb’s van Europa.