Het blijft onderhand wel ietwat lastig om bij te houden wat er allemaal nieuw is in onze hoofdstad wat betreft horeca gelegenheden, maar je weet, als Casper Reinders ergens zijn naam aan vastkoppelt, dan moet het linea recta op je ‘must-see’ lijst. Na het succesvolle Libertine Café en Libertine Comptoir de Cuisine (beiden te vinden in de 9 Straatjes) zijn afgelopen week ook de deuren van Libertine Petit Café in de Jordaan geopend.

Libertine Petit Cafe Fem Fem

De voormalige bruine kroeg Proust, te vinden aan de Noordermarkt, is omgetoverd tot het nieuwe familielid van Libertine Café. Qua interieur is het exact zoals je gewend bent van de andere twee Libertine zaken: neon letters, marmeren tafels, een open keuken – een coole bar bistro, ‘heel funky’ zoals Casper het zelf omschrijft.

Wat betreft het menu vind je hier de Franse keuken – het zit ‘m in de naam, Petit Café. Bij Libertine Café vind je een menukaart vol met Italiaanse gerechten en bij Libertine Comptoir de Cuisine is ook gewijd aan La Douce France.

Dus, zin om je dit weekend met pasen even te wanen in Frankrijk in onze hoofdstad? De Jordaan is the place to be. #FEMFEMtipvandedag

Hier overigens de leukste lunchplekjes van Haarlem, mocht je daar je paasdagen vieren.