Wil je wat gewicht verliezen? Dan is de oplossing gemakkelijker dan je denkt. Lekker veel eten van de voedingsmiddelen waar weinig tot geen calorieën in zitten. En dat is lekkerder dan je denkt! Wij zetten 20 voedingsmiddelen voor je op een rijtje.

Voedingsmiddelen met weinig tot geen calorieën

Het zal je niet verbazen dat voedingsmiddelen met weinig tot geen calorieën eigenlijk voornamelijk groenten en fruit zijn. Toch bestaan er zo ontzettend veel verschillende groenten en fruit dat er eigenlijk voor iedereen wel wat tussen zit. Het voordeel is dat je hier veel van kunt eten, omdat het gewoon zo weinig calorieën bevat. Uiteindelijk zal je maagje goed gevuld zijn, waardoor je niet zal grijpen naar alle ongezonde dingen.

1. Rucola

Een goede salade kan natuurlijk sowieso geen kwaad, maar kies rucola als basis. Een handjevol rucola bevat maar drie calorieën!

2. Bieten

Misschien niet favoriet van iedereen, maar als je het lekker vindt, is dit zeker een aanrader. Het bevat veel kalium, waardoor het gezond is voor je. Ook in calorieën is het laag. 100 gram bieten bevat maar 43 calorieën.

3. Bouillon

Bouillon is een lekker warm en gemakkelijk tussendoortje. Het is ook nog eens best wel gezond. Een kopje bouillon bevat ongeveer 10 calorieën.

4. Spruiten

Vroeger hadden we als kind een hekel aan spruitjes, maar naar mate we ouder worden kunnen we ook deze groente wel waarderen. En ze zijn ook nog eens mega gezond, omdat ze veel vitamine C bevatten. Win-win! 100 gram spuitjes bevat maar 42 calorieën.

weinig tot geen calorieën
Bron: Unsplash

5. Wortels

Lekker voor tussendoor, in de stamppot óf gewoon gekookt. En dat ook nog eens voor maar héél weinig calorieën. Als je 100 gram wortels eet, krijg je namelijk maar 41 calorieën binnen. En een goede dosis vitamine A, wat weer goed is voor je ogen.

6. Bloemkool

Deze veelzijdige groente bevat ook maar weinig calorieën. Je kunt er zo veel kanten mee op! Zo gooi je het lekker door een curry, kun je het vermalen tot een alternatief voor rijst of eet je het gewoon met aardappels en een lekker sausje. 100 gram is maar 25 calorieën.

7. Appels

Appels zijn natuurlijk mega populair, omdat ze zo gemakkelijk eten en erg lekker zijn. Gelukkig zijn ze ook nog gezond. 100 gram is maar 52 calorieën en daarmee een gezond tussendoortje.

appels
Bron: Unsplash

8. Komkommer

Komkommer is ook een erg populaire groente en wordt eigenlijk altijd wel door een salade gedaan. Komkommer bevat veel water en heeft juist daarom zo weinig calorieën. 100 gram komkommer bevat dan ook maar 13 calorieën.

9. IJsbergsla

Maak jij je salade liever niet met rucola? Dan is ijsbergsla ook een prima alternatief. 100 gram ijsbergsla bevat namelijk maar 14 calorieën.

10. Boerenkool

Een stamppot met boerenkool is dus ook zo slecht nog niet. Boerenkool bevat maar 33 calorieën per 100 gram. Eten maar!

Boerenkool
Bron: Unsplash

11. Citroen en limoen

Het sap van een citroen of limoen wordt voor van alles en nog wat gebruikt. Buiten het feit dat dit erg lekker is, is het ook nog eens gezond. Citroenen en limoenen bevatten namelijk veel antioxidanten. 1oo gram sap bevat ongeveer 50 calorieën.

12. Champignons

Je moet er van houden, maar ook dit kun je zonder zorgen overal doorheen doen. Champignons bevatten namelijk maar 28 calorieën per 100 gram.

13. Uien

Geen gerecht is compleet zonder een uitje, vinden wij. Gelukkig kunnen we gewoon ui blijven eten in alle soorten. Uien bevatten zo’n 40 calorieën per 100 gram.

Uien
Bron: Unsplash

14. Paprika

Nog zo’n veelzijdige groente waar je veel mee kunt. Ook deze kun je gewoon blijven gebruiken in je gerechten óf lekker als tussendoortje opsnoepen. 100 gram paprika bevat maar 23 calorieën.

15. Papaya

Dit is niet de meest populaire vrucht in Nederland, omdat deze natuurlijk vaak in tropische gebieden wordt gegeten en verbouwd. Toch zijn ze af en toe te koop in de Nederlandse supermarkt. Ze zijn heerlijk zoet en ook nog eens gezond. 100 gram bevat 39 calorieën.

16. Aardbeien

Aardbeien zijn daarentegen wel mega populair in Nederland. Zo worden ze gebruikt in bakgerechten, toetjes of gewoon lekker bij het ontbijt in de yoghurt. Ze zijn ook nog eens gezond. Zo helpt het chronische ziekten én hart- en vaatziekten voorkomen. 100 gram bevat 32 calorieën.

Aardbeien
Bron: Unsplash

17. Spinazie

Deze bladgroente is ook redelijk populair en wordt gebruik in allerlei gerechten. Dat kan gelukkig geen kwaad, want spinazie is ontzettend gezond. Zo bevat het onder andere vitamine a en vitamine k én zitten er veel eiwitten in. 100 gram spinazie bevat maar 23 calorieën.

18. Tomaten

Tomaten zijn misschien wel de meest populaire groente ter wereld. Het wordt namelijk rauw, gekookt én gepureerd gegeten. Daarnaast wordt het natuurlijk gebruikt in de vorm van saus in bijvoorbeeld pasta. En het is ook nog eens mega gezond! 100 gram tomaten bevat 18 calorieën.

19. Watermeloen

De naam zegt het eigenlijk al, maar deze vrucht bevat ook onwijs veel water. Daarom is deze meloen ook zo laag in calorieën. Dat is overigens niet het enige voordeel aan dit fruit. Watermeloen bevat zo’n beetje alle voedingsstoffen die je nodig hebt. 100 gram watermeloen bevat 30 calorieën.

Watermeloen
Bron: Unsplash

20. Zwarte koffie

Ook sommige dranken bevatten maar weinig calorieën. Koffie is er daar eentje van, zolang je er geen melk aan toevoegt natuurlijk. Een kopje koffie bevat maar 2 calorieën en kan dus prima gedronken worden in een gezonde levensstijl.

Lees ook: 10 voedingsmiddelen waar onverwachts heel veel suiker in zit