Tegenwoordig mag de pincet wat vaker opgeborgen worden in de kast, want onze wenkbrauwen mogen best wat voller lijken. Dat scheelt voor veel van ons tijd. Helaas is niet iedereen gezegend met volle mooie wenkbrauwen en zal een deel van ons dus op zoek moeten naar een andere oplossing. Microblading, een van de bekendere oplossingen, is niet langer de enige manier. Je kunt er tegenwoordig ook voor kiezen om te gaan voor wenkbrauwen lamineren en daar zijn wij enorm enthousiast over!

Zo doen ze dat

In tegenstelling tot microblading komen er bij deze techniek geen naalden aan te pas. Yay! Ze beginnen met het smeren van een speciale crème. Deze zorgt er voor dat de haartjes van je wenkbrauwen gelift worden. Daarna worden je wenkbrauwen met een borsteltje in de juiste vorm gekamd voor een liftend effect. Vervolgens wordt er een vloeistof gebruikt om je wenkbrauwen in de gekamde vorm te houden. Uiteindelijk wordt de huid rondom en onder je wenkbrauwen verzorgt met een olie om irritaties te voorkomen. Je kunt er nog voor kiezen om ze te laten verven, maar dit hoeft niet per se. In de loop van de tijd wordt het effect minder, waardoor je wel iedere 6 tot 8 weken opnieuw langs zal moeten gaan.

Geïrriteerde huid

Het kan voorkomen dat wenkbrauwen lamineren een minder goed effect heeft op je huid. Er zitten veel chemicaliën in de producten, waardoor niet ieder huidje blij wordt van deze behandeling. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van rode bultjes of wondjes. Als je weet van jezelf dat je last hebt van een gevoelige huid, is het verstandig om hier goed over na te denken voordat je er aan begint. Ook als je geen fan bent van dit soort heftige producten voor je huid, kun je beter blijven grijpen naar dat wenkbrauwpotlood.

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat jouw wenkbrauwen thuis mooi blijven