Nu alle beautysalons helaas dicht zijn moet je zelf aan de slag. Of dit nu gaat om je haar, wimpers of wenkbrauwen. Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen als het aankomt op hun wenkbrauwen, dat is dan ook logisch. Negen van de tien vrouwen laten het vaak door een professional doen. Toch blijven onze wenkbrauwhaartjes maar verder groeien en is het misschien de hoogste tijd om hier eens wat aan te doen. Het is makkelijker dan je denkt.

model

Fijne benodigdheden

Wanneer jij aan de slag wilt gaan met het epileren van jouw wenkbrauwen en deze een glow-up wilt geven, zijn juiste tools belangrijk. Zodra jij de goede benodigdheden gebruikt zal het proces een stuk sneller en makkelijker gaan. Gebruik daarom altijd een schoon en scherp pincet, zo weet je zeker dat jij haartjes goed kunt pakken.

Daarnaast is het een stuk minder pijnlijk om dit met een scherpe te doen, in plaats van een bot pincet. Ook is een kleine spiegel én een grote altijd fijn. Wanneer jij alleen een kleine spiegel gebruikt zie je niet het gehele plaatje. Met een grote kun je af en toe van een afstand kijken, hoe de wenkbrauwen eruit zien in jouw gezicht. En last but not least: een zo klein mogelijk schaartje.

Haartjes knippen

Wil jij jouw wenkbrauwhaartjes knippen? Dat is geen probleem, zolang je dit met precisie doet. Begin daarom altijd met het omhoog kammen van jouw haartjes. Zo kun je precies zien welke een stuk langer zijn en welke niet, wanneer ze de normale kant op gaan knip je namelijk nog weleens te veel weg. In dit geval geldt less is more. Kijk dus goed welke haartjes jij precies korter wilt, zo ga je niet de mist in.

Wenkbrauw vorm

Of je nou jouw wenkbrauwen wilt kleuren of epileren, de vorm blijft een lastige kwestie. Veel mensen weten niet precies welke vorm zij moeten aannemen en welke het beste past bij hun gezicht. We snappen dat dit een veel gestelde vraag is, daarom gaan veel mensen naar professionals. Die zien het grotere plaatje, wat jij zelf niet ziet.

Toch kun je er met een trucje achterkomen, ook wel de ‘golden ratio’ genoemd. Hoe je dat doet? Dat is simpel, het enige wat je nodig hebt is een wenkbrauwpotlood. Zet deze verticaal tegen één van jouw neusvleugels aan en kijk waar die uitkomt. Daar hoort je wenkbrauw te beginnen. Draai hem een slag naar de arch van je wenkbrauw en zet daar ook een stip, zo ook bij het eind. Nu heb je drie stippen en weet je waar je wenkbrauw hoort te beginnen en eindigen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) op

Verzorging erna

Wanneer jij een lange tijd aan jouw wenkbrauwen hebt gezeten is het belangrijk om hierna jouw huid goed te verzorgen. Deze kan namelijk snel geïrriteerd worden, wat kan leiden tot pukkeltjes of andere oneffenheden. Breng daarom een fijne voedende crème of olie aan om het geheel tot rust te laten komen.