Laten we eerlijk zijn: we houden allemaal van geld verdienen. Natuurlijk kies je je beroep gebaseerd op wat je leuk vindt, maar geld is ook zeker niet onbelangrijk. Benieuwd naar in welke stad je het beste kan gaan werken? Dit is de top 20 wereldsteden, waar je het meeste salaris verdient!

wereldsteden salaris
Bron: Pexels

Meeste salaris

Iedereen houdt van een goed gevulde portemonnee. Mooi kunnen wonen, kunnen kopen wat je wil en altijd geld achter de hand hebben voor noodgevallen: that’s the dream. Maar wist je dat je in iedere stad – en dus ook in ieder land – een ander bedrag uitbetaald krijgt? Oké, er zit een klein addertje onder het gras: de steden waar je het meest verdient, zijn vaak ook het duurst om in te wonen. Het is dus niet zo dat je na een jaartje in het buitenland terugkomt met een dikke portemonnee. Maar toch is het een leuk feitje in welke wereldsteden je het meeste geld verdient, toch?

Deutsche Bank

De Deutsche Bank heeft onderzoek gedaan naar in welke wereldsteden je het meeste salaris per maand krijgt. En daar zijn nogal interessante resultaten uitgekomen!

#1 Zürich, Zwitserland – € 5.406

De stad die het meeste salaris betaald krijgt, is Zürich, Zwitserland, met een gemiddeld inkomen van €5.406 per maand. Wow! Maar goed, we weten ook allemaal hoe duur Zwitserland is…

#2 San Francisco, Verenigde Staten – € 4.431

De runner up van Zürich, is San Fransisco, in de Verenigde Staten. Hier verdient de gemiddelde inwoner bijna 4,5 duizend euro per maand, wat natuurlijk helemaal geen verkeerd bedrag is. Maar ook dit is zeker geen goedkope stad om in te wonen.

#3 Boston, Verenigde Staten – € 3.976

Om nog even binnen de VS te blijven: Boston staat op nummer drie, met een gemiddeld maandelijks inkomen van €3.976 per maand.

#4 New York, Verenigde Staten – € 3.959

Ook in New York verdient de gemiddelde inwoner bijna vierduizend euro per maand. Zeker niet verkeerd, maar wonen in New York is onwijs duur. Veel houd je aan het eind van de maand dus niet over.

#5 Chicago, Verenigde Staten – € 3.332

Goed, laatste in de Verenigde Staten: Chicago. Hier verdient de gemiddelde inwoner €3.332 per maand. En ook dit is geen goedkope plek om te wonen. Fun fact: je kunt beter in Nederland blijven. Hier verdient de gemiddelde inwoner €3.802 bruto per maand ;).

#6 Sydney, Australië – € 3.175

Ook in Sydney is het gemiddelde maandsalaris niet verkeerd: €3.175. Maar goed, als je je bedenkt dat Sydney de duurste plek is om in Australië te wonen, kun je je afvragen of dat bedrag wel genoeg is. Mega veel spaargeld zul je in ieder geval niet overhouden!

#7 Melbourne, Australië – € 3.076

En wederom blijven we nog even in hetzelfde land: in Melbourne verdient de gemiddelde inwoner ruim drieduizend euro per maand. Zeker geen verkeerd bedrag!

#8 Oslo, Noorwegen – € 2.901

Op nummer acht staat weer een Europese stad: namelijk Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Genoeg om van rond te komen!

#9 Singapore, Singapore – € 2.831

Het gemiddelde inkomen van de inwoners in Singapore is €2.831 per maand. Niet verkeerd, aangezien Singapore niet het duurste land om te wonen is in dit lijstje. Moet te doen zijn, toch?

#10 Kopenhagen, Denemarken – € 2.722

Back to Europe: Kopenhagen, Denemarken. Hier verdient de gemiddelde inwoner €2.722 per maand.

#11 Wellington, Nieuw Zeeland – € 2.706

Ook in de hoofdstad van Nieuw Zeeland verdient de gemiddelde inwoner een redelijk bedrag: €2.706 per maand. Maar dan moet je je ook bedenken dat Wellington in de top 20% duurte steden in de wereld is… Oei!

#12 Tokio, Japan – € 2.665

In Tokio zal je wél een aardig bedrag overhouden om te sparen: maandelijks verdien je hier ongeveer €2.665. Je maandelijkse kosten zullen rond de €991 (zonder huur) kosten, wat dus prima te doen is!

#13 Londen, Verenigd Koninkrijk – € 2.554

Op nummer dertien staat één van de duurste steden in de wereld: Londen. Hier verdient de gemiddelde inwoner €2.554 per maand, maar hoeveel ze aan het eind van de rit overhouden, is nog maar de vraag.

#14 Auckland, Nieuw-Zeeland – €2.541

En weer terug naar Nieuw-Zeeland: de prachtige stad Auckland. Hier verdien je maandelijks gemiddeld €2.541. Je zal hier rond de €1.600 per maand kwijt zijn om te wonen – inclusief huur – dus van geldproblemen zal je niet snel last hebben.

#15 Hong Kong, China – € 2.498

Ook in Hong Kong is je maandelijkse inkomen zeker niet verkeerd: hier verdient de gemiddelde inwoner bijna 2,5 duizend euro. Het is niet de duurste stad om in te wonen, dus dat is mooi meegenomen!

#16 Frankfurt, Duitsland – € 2.416

Heb jij een zwak voor ons buurland Duitsland? Dan zou je kunnen overwegen hier naartoe te verhuizen: het gemiddelde maandinkomen is hier €2.416. Het leven hier is niet heel duur, maar huizen kosten wel veel. Misschien eerst nog wat sparen, dus.

#17 Stockholm, Zweden – € 2.413

Het maandsalaris van een inwoner van Stockholm ligt rond de €2.413. Ook dit is zeker niet de duurste stad om in te wonen, dus Stockholm is zeker een goede optie om naartoe te verhuizen!

#18 Helsinki, Finland – € 2.411

Ben jij ook obsessed met het prachtige Finland? Dan is Helsinki misschien wel iets voor jou! Je verdient hier maandelijks zo’n €2.411 en ook dit is niet de duurste stad ever. Pack your bags!

#19 Dublin, Ierland – € 2.395

Op nummer negentien staat de prachtige Ierse hoofdstad Dublin. Hier verdien je ongeveer €2.395 en ook hier is het wonen niet mega duur. Ook zeker een goede optie, dus!

#20 Parijs, Frankrijk – € 2.377

Als laatste, de meest romantische stad van de wereld: Parijs. Het gemiddelde maandloon ligt hier op €2.377, maar wonen is hier direct wel een stuk duurder. Helaas… Toch beter voor een vakantie, dus!

Lees ook: Baal jij van je salaris? Dit is hoe je daar verandering in brengt