Eigenlijk beheerst je carrière het allergrootste deel van jouw leven. Het is daarom belangrijk dat je blij en gelukkig bent op je werk. Je moet jezelf kunnen zijn en het idee hebben dat jij gerespecteerd wordt. Toch komt het bij veel mensen voor dat ze hun werkdagen niet positief eindigen. Ze zijn blij dat het eindelijk 17:00 uur is en ze naar huis mogen en lopen dan ook vaak chagrijnig het kantoor uit. Het is toch veel leuker om de dag positief af te sluiten? Naar huis gaan met een goed gevoel en de avond positief beginnen?

werkdag positief eindigen fem fem

Organiseren

Daar is ‘ie weer: de planning. Wanneer je een planning maakt die goed past bij jouw werkniveau en de taken die je moet afronden weet je waar je aan toe bent. Je weet wanneer een bepaalde taak af moet zijn en geeft rust. Alles staat op papier en hierdoor weet jij dat al jou taken voor deze dag zijn afgerond en daardoor thuis volledig kan ontspannen. Ook geeft dit je weer goede moed voor de volgende dag. Gister is alles netjes afgerond, vandaag beginnen we weer een allerlei nieuwe taken. Een nieuwe dag, betekent nieuwe taken.

Houd de avond in je achterhoofd

Voor sommigen is hun werk hun leven, soms is de persoon zelf het merk waarmee geld wordt verdiend. Iedere avond naar events, om op deze manier maar zo’n groot mogelijk netwerk te creëren heeft ook niet zoveel zin. Natuurlijk is het goed om een breed netwerk op te bouwen op verschillende events, maar zorg er ook voor dat je andere dingen ’s avonds doet. Andere dingen die niet met jouw werk te maken hebben. Spreek af met vrienden, kijk je favoriete Netflix serie of probeer die ene yogales eens. Op deze manier heb je overdag iets om ’s avonds naar uit te kijken en sluit je jouw werkdag goed af.

Complimenteer een ander

Heel stiekem vinden we het allemaal lekker om complimentjes te krijgen. Het hoeven niet eens mega grote complimenten te zijn, het gaat om het gebaar. Iets wat jij doet, draagt of maakt vind een ander ook leuk. Altijd fijn om te horen! Niet alleen jij vind het fijn om te horen als je iets goed doet, ook jouw collega’s. Geef hen daarom zo nu en dan eens een complimentje en wie weet krijg je er in de toekomst ooit een terug. Het voelt sowieso fijn om iemand een lach op het gezicht te bezorgen, dus waarom zou je het niet doen? Als je andere blij maakt, wordt je automatisch zelf ook gelukkiger.

Een opgeruimde werkruimte

Een opgeruimd huis, zorgt voor een opgeruimd hoofd en datzelfde geld voor een kantoor. Je raakt namelijk meer gestrest waneer je iets niet kunt vinden op kantoor, vaak is dit niet jouw eigendom en daardoor voel je meer druk. Kun je dat ene document niet vinden of zoek je een snel een pen tijdens een belangrijk telefoongesprek? Vervelend als je deze niet snel vindt, dit zorgt namelijk indirect voor meer stress. Zorg er daarom voor dat jouw werkruimte netjes is, dat levert meer op dan je denkt. Een opgeruimde plek achterlaten geeft je namelijk een goed gevoel.

Lees ook:

Krijg jij vierkante ogen van je kantoorbaan? Dit zal je helpen