Iedereen herkent wel het moment van vreugde wanneer je met je bestie wordt ingeroosterd op je werk. Samen werken maakt het nét wat draaglijker. Maar wat blijkt? Werken met je bff maakt je ook nog eens succesvoller. Win-win!

13 reasons why
13 reasons why

Werken met je bff maakt je succesvoller

Iedereen heeft wel haar bestie op het werk. En die speciale band met je collega brengt mega veel voordelen met zich mee. Volgens onderzoek van het onderzoeks- en adviesbureau Gallup is er een verband tussen het hebben van een beste vriendin op de werkvloer en de hoeveelheid inspanning die je levert. 63 procent van de vrouwen zou zich twee keer zo betrokken voelen met haar werk als ze samen werkt met haar bff. Als werkgever zijnde is die betrokkenheid natuurlijk enorm belangrijk. Meestal spenderen we namelijk meer tijd met collega’s dan met onze privé vrienden.

Werksfeer belangrijker dan salaris

Natuurlijk werken we voornamelijk om een centje te verdienen (en onze torenhoge huur te betalen). Tóch is het salaris niet het belangrijkste. Een fijne werksfeer is namelijk hetgeen wat ons ervan weerhoudt om te veranderen van baan!

Beter presteren

Wanneer je werkt met je bestie zul je niet alleen meer tevreden zijn, je zal ook beter presteren. Dit bewees een studie uit Amerika, waarin twee op de tien Amerikanan vertelden een goede vriendin op de werkvloer te hebben. Dit onderzoek toonde aan dat het voor zes op de tien werknemers goed is om te werken met je bff.

Veiligheid

Blijkbaar is het óók nog eens voordelig voor de veiligheid om te werken met je bestie. Er gebeuren namelijk 36 procent minder ongelukken op de werkvloer, er is 7 procent meer betrokkenheid en 12 procent meer winst. Wij zien eigenlijk alleen maar voordelen!

Lees ook: Bewezen: thuiswerken in een pyjama maakt je niet minder productief