In de maand december wordt het Westerpark in Amsterdam omgetoverd tot een Winter Wonderland. Gedurende de hele maand zijn er ontzettend veel leuke activiteiten te doen. Zo organiseert de Westergas diverse markten om op een feestelijke manier de laatste kerst goodies te scoren. Wij hebben voor jou de leukste activiteiten in het Westerpark voor je op een rijtje gezet.

winter wonderland westerpark FEM FEM

Sinterklaas Market 

Op zondag 1 december wordt er speciaal voor Sinterklaasavond een Sinterklaasmarkt georganiseerd. Zo kan je nog snel de laatste Sinterklaascadeautjes scoren voor pakjesavond op 5 december van start gaat. Er zijn authentieke presentjes te vinden, maar je kan er ook terecht voor inspiratie en ideeën voor surprises en gedichten.

Westerfête

Pakjesavond is nog maar net voorbij, maar op vrijdag 6 december staat het volgende evenement al weer op de planning, namelijk het Westerfête. Iedere eerste vrijdag van de maand opent de Westergas haar deuren voor haar publiek om tot in de late uurtjes heerlijk te flaneren. Een garantie van de vrijdagavond is een hoge dosis vrijdagse gezelligheid. Veertien locaties van de Westergas doen mee om er een spetterende vrijdagavond en nacht van te maken. Iedere maand staat er een speciaal programma voor jullie klaar vol spannende activiteiten en culinaire uitspatting. Er is echt van alles te doen en de beste manier om je weekend samen met je vrienden en alle andere gasten in te luiden.

Vogue Christmas Market

Wat is er nou leuker dan een dagje Amsterdam met je vriendinnen of je moeder te plannen? Het perfecte kerstuitje voor jullie samen is dan The Vogue Christmas Market. Op zondag 8 december wordt de Zuiveringshal in de Westergas omgetoverd tot een heus kerst walhalla. Er zijn talloze kraampjes aanwezig met speciale goodies voor kerst. Drink samen met je moeder of vriendinnen een heerlijk glaasje glühwein in het Vogue Café en kom kerstshoppen in de Vogue Christmas Store. Om deze heugelijke dag te vereeuwigen moet je de Vogue-photobooth zeker niet overslaan. Geniet van een wereld vol invloeden van Vogue en laat je verrassen door alles wat Vogue voor jou nog meer in petto heeft.

Funky Xmas market

Een bekend fenomeen voor de Amsterdammers onder ons is de speciale Funky Xmas Market. Op zondag 15 december wordt de Westergas omgebouwd tot een plek waar je niet om de funky kerstsferen heen kan. op de Funky Xmas Market vindt je niet alleen de allerleukste kerstcadeaus, maar ook bijzondere producten en de heerlijkste hapjes. Luister naar live muziek onder het genot van een kop warme chocolademelk of een lekker glaasje glühwein.

De Amsterdamsche kerstmarkt

‘Kerstsokken aan en gaan!’ Dat is het motto van de Amsterdamsche kerstmarkt. Spendeer het eerste weekend van jouw kerstvakantie bij het Mokums kerstfestival. Van vrijdag 20 december tot en met maandag 23 december vindt de Amsterdamsche kerstmarkt plaats in de Westergas. Luidt samen met je vrienden en familie de feestdagen in onder het genot van speciaal biertjes en goede wijn en trakteer jezelf op lokale lekkernijen en andere culinaire kersthapjes. Tijdens het feestweekend kan je genieten van live muziek, kunst, cultuur en films. Natuurlijk is ook de typische kerstmarkt attractie aanwezig, namelijk de schaatsbaan. Geniet van een weekend vol Amsterdamsche gezelligheid.

Amsterdam Light Parade

De Amsterdam Light Parade wordt dit jaar net even anders uitgevoerd dan voorgaande jaren. Voorheen werd er langs verlichte kunstwerken gefietst, maar dit jaar heeft het een interactieve en creatieve draai gekregen. Dit jaar mogen alle deelnemers zelf het kunstwerk zijn. Pimp je fiets zo feestlijk en lichtgevend mogelijk en fiets al shinend langs de jury door het kleurrijke, winterse Westerpark. Degene met de mooiste versierde fiets krijgt namelijk een hele leuke prijs. Naderhand kan je nog heerlijk genieten van een leuke kerstmarkt en een ijsbaan. Ook is er natuurlijk gedacht aan lekkernijen die je zullen opwarmen na de fietstocht. Geniet je van een gratis kopje erwtensoep of ga je toch liever voor de glühwein of warme chocolademelk?