WhatsApp, een app die we allemaal veel gebruiken om berichten te sturen naar iemand persoonlijk of in een groep. En laat WhatsApp nou net met een nieuwe functie genaamd ‘Communities’ komen omdat WhatsApp in de toekomst meer een ‘community’ gaat worden. Met deze functie zijn meerdere WhatsApp-groepen samen te brengen en centraal te beheren. FaceBook en Instagram zullen later volgen…

bron: Emily in Paris
bron: Emily in Paris

Een ‘community’

WABetaInfo meldde dat WhatsApp in de toekomst meer een community zal worden. Door de nieuwe functie kunnen beheerders van groepsgesprekken losse groepschats in één community samenvoegen. Beheerders kunnen hierdoor onder andere vanuit een enkel overzicht mededelingen naar iedereen sturen.

Ook kan je door de nieuwe functie een nieuw groepsgesprek aanmaken en kan je zelfs bestaande chats samenvoegen. Volgens WABetaInfo kunnen er in totaal maximaal tien groepsgesprekken (WhatsApp groepen) aan een community toegevoegd worden.

Handig

De nieuwe functie kan erg handig zijn voor onder andere scholen, sportclubs, buurtgroepen en bedrijven. Scholen kunnen bijvoorbeeld losse groepsgesprekken voor verschillende klassen aanmaken en deze vanuit één overzicht beheren. handyyyyy.

Emoji-reactie

En hier blijft het niet bij. Zo wordt het binnenkort mogelijk om emoji-reacties achter te laten bij appjes. En daarbij wordt er dus geen nieuw bericht verstuurd. De emoji-functie word als sinds een jaar getest en bevalt heel erg onder de testgebruikers.

Bestand grote

Daarnaast word ook de maximale bestand grote verhoogd en kan je bellen via WhatsApp met maximaal 32 man in 1 bel gesprek.

Wanneer komt de nieuwe functie uit?

De release datum van de nieuwe functie ‘community’ is nog niet helemaal duidelijk. WABetaInfo zegt dat de toevoegingen in een toekomstige update verborgen zullen zijn. Maar de nieuwe versie zal eerst getest worden door bèta gebruikers en zodra alles helemaal tip top in orde is, wordt de update doorgezet naar alle gebruikers van de bekende app.

Lees ook: 6 type irritante vriendinnen in een WhatsApp groep