Er zijn heel wat signalen binnen een relatie die een betekenis hebben. Natuurlijk kennen we allemaal de red, pink en green flags en welke betekenissen zij hebben. Naast deze flags maken we nu ook kennis met de white flags. Dit is wat white flags in een relatie betekenen.

Relaties

Ze zeggen niet voor niets vaak dat liefde een werkwoord is. Het gaat nou eenmaal niet vanzelf en je moet samen werken aan een goede relatie. Dat betekent ook dat je af en toe compromissen zal moeten sluiten over bepaalde dingen. Met andere woorden: soms moet je iets overhebben voor je partner waar je zelf eigenlijk helemaal niets mee hebt. Af en toe een beetje water bij de wijn doen is namelijk nodig om de relatie in stand te houden. Anders is er waarschijnlijk geen toekomst voor jullie samen.

white flags in een relatie
Bron: Orange is the New Black

White flags in een relatie

Nu vraag je je waarschijnlijk af waar we naar toe willen met deze boodschap. Nou, daar hebben wij natuurlijk het antwoord op. White flags in een relatie staan namelijk voor de compromissen en concessies die jullie moeten sluiten om verder te kunnen met jullie relatie. Of het nou gaat om nieuwe hobby’s, religies of toekomstplannen: zo nu en dan moet je een beetje water bij de wijn doen. Ieder mens heeft natuurlijk eigen dromen en idealen, waardoor je soms een offer zal moeten maken om de toekomst van jullie relatie veilig te stellen.

Een white flag hoeft dus geen red flag te zijn

Verwacht je partner dat je als persoon gaat veranderen, dan is er sprake van een red flag. Verwacht je partner een concessie of offer, dan is er sprake van een white flag. Er is dus een klein verschil tussen een verwachte verandering of een kleine concessie. Uiteindelijk betekent een white flag in een relatie niet meer dan dat je een klein beetje tijd en energie wil opgeven voor jouw partner, omdat je van hem of haar houdt.

Lees ook: Online daten: voor deze Red Flags moet je uitkijken