Wijnen, wijnen, wijnen! Of toch niet? De zomer zit eraan te komen dus we moeten toch van die overtollige kilo’s af. Nou staat wijn niet per se bekend als de meest gezonde optie dus zouden we in een ‘low-carb’ dieet onze wijnmomentjes moeten overslaan. Toch is dat niet per se nodig. Je kunt namelijk gewoon nog wijn drinken tijdens een ‘low-carb’ dieet. Benieuwd hoe dit zit? Wij leggen het uit!

Wijnen!

Het liefst laten we een wijntje natuurlijk niet links liggen. Vooral met lekker weer kunnen we namelijk intens genieten van een lekker wijntje. Gelukkig is het ook gewoon helemaal nergens voor nodig! Je kunt namelijk prima wijn blijven drinken tijdens een ‘low-carb’ dieet. Echter moet je wel op een aantal dingen letten.

wijn drinken tijdens een 'low-carb' dieet
Bron: Pinterest

Onderling verschil

Je kunt dus prima een wijntje blijven drinken zolang je wel met mate drinkt natuurlijk. Er zitten nou eenmaal veel calorieën in alcohol dus een fles wijn per dag zal er niet per se voorzorgen dat je wat kilootjes kwijt raakt. Helaas! Toch betekent dat niet dat zo nu en dan een glaasje ook niet kan. Wel moet je rekening houden met welke wijn je kiest. De ene wijn is namelijk gezonder dan de andere wijn.

Droge wijn versus zoete wijnen

Je raadt het waarschijnlijk al! Je kunt beter voor een droge wijn kiezen dan voor een zoete wijn. Dit omdat er simpelweg minder suiker zit in een droge wijn dan in een zoete wijn. Dit betekent automatisch ook minder suiker en dus een gezondere optie. Kies dus in een ‘low-carb’ dieet altijd voor een droog wijntje als je dan toch aan de wijn gaat! Dan kun je natuurlijk zonder zorgen genieten van dat lekkere wijntje terwijl je daarna ook gelukkig blijft met dat getal op de weegschaal!

Lees ook: Bewezen: rode wijn voorkomt een verkoudheid