Whoever said “less is more” clearly wasn’t a wine drinker. Want zeg nou zelf, is je vrijdagavond écht compleet zonder een glaasje wijn? In Italië staat er een wijnfontein waar je gratis en voor niks heel wat wijntjes kan tappen. Maar mocht dat niet op je route liggen kennen wij ook wat leuke plekken in Zaandam.

Girlfriends drinking wine and chatting while sitting in the bar.

1. Terravin

In de Verkadefabriek in Zaandam worden er sinds 2003 geen koekjes meer gebakken. Tegenwoordig is deze fabriek een cultureel centrum waar je van alles kan doen en beleven. Terravin is een wijnhandel én bar waar het team je graag kennis laat maken met hun uitgebreid assortiment en keuze aan open wijnen. Ook organiseert Terravin vaak wijnproeverijen en kan je er elke zondag van 14 tot 17 uur High Winen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Terravin (@terravinwijnen) op

2. De Boekanier

Bij De Boekanier kan je lekker drinken én eten, hun breed assortiment aan verschillende wijnen laat ons bij voorbaat al watertanden. De meeste glazen zijn niet duurder dan 5 euro, prima deal toch?

3. D’Swarte Walvis 

D’Swarte Walvis is al vele jaren een begrip in de Zaanstreek. Meer dan tien jaar geleden had het restaurant zelfs een Michelinster. Die tijden zijn, volgens het restaurant zelf, allang voorbij. Tegenwoordig focust D’Swarte Walvis zich op locale en eerlijke producten en dit geldt ook voor hun wijnen. Het restaurant valt nog steeds heel erg in de smaak op de reviews en is dus zeker het proberen waard!

4. Novels 

Met het mooie interieur van Novels drinken wij graag een glaasje in het restaurant. Ook in dit restaurant kan je High Winen. Door hun vele arrangementen kan je zo voordelig en lekker mogelijk je week afsluiten.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Novels (@novelszaandam) op

5. Manzo’s

Zoek je een leuke plek voor je girls night out waar wijn in overvloed is? Bij Manzo’s heb je de meest gunstige arrangementen voor je portemonnee. Het voordeel? Bij alle arrangementen kan onbeperkt wijn geschonken worden!

6. The Mail Company

De wijnselectie van The Mail Company is, zoals The Mail Company zelf zegt, de beste van Zaandam. Op hun terras, wat in de avond verwarmd en verlicht word, kan je de hele avond bijkletsen met je vriendinnen onder het genot van het beste wijntje in Zaandam.

Mocht het zijn dat Zaandam óók niet op je route ligt kan je ook nog de leukste wijnbarren in Rotterdam uitproberen.