We zijn niet vies van een drankspelletje bij ons op de redactie. Neem Wine-Opoly bijvoorbeeld. Nog een toppertje, waar je sowieso drank bij wil drinken, is een memory spel met piemels. Maar wat vind je van een Escape Room met heel veel wijn in Californië?

wijn escape room FEM FEM

Chateau St. Jean

Een wijn geïnspireerde Escape Room bij Chateau St. Jean in Sonoma, Californië. Dit klinkt als het ultieme uitje met vrienden om een dag te genieten van wat sportieve competitie en de lekkerste wijn uit de Amerikaanse wijnstreek.

wijn escape room 2 FEM FEM wijn escape room FEM FEM

Van vrijdag tot en met maandag organiseren ze bij Chateau St. Jean een ‘Unlock the Chateau‘ spel van 90 minuten voor groepen vanaf zes man to twaalf. Zodra je aankomt begint het al, je krijgt gelijk je aller eerste glas wijn. Zodra het je lukt om naar een tweede kamer te gaan komt de tweede glas al en zo blijft het maar door gaan. In de verschillende kamers van de chateau moet je op zoek naar sleutels om door te gaan naar andere locaties maar tip van de eigenaar: sip your wine slowly. Je moet namelijk ook riedeltjes oplossen en dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk wanneer je te veel op hebt.

Beeld via Simone Anne Photography
Beeld via Simone Anne Photography

Kortom, ga je richting Californië en kom je sowieos langs Napa en de Sonoma Valleys, maak dan even een stop bij Chateau St. Jean. Overigens ook een populaire plek om te trouwen mocht je zin hebben in een destination wedding