Heb jij nog een hangover van de de feestdagen en vraag je je af wat je verkeerd hebt gedaan? Waarschijnlijk heb je sowieso veel teveel gedronken, maar veel mensen geven hun brakke kop ook nog eens de schuld aan de volgorde waarin ze verschillende drankjes drinken. 

Drank
Photo by Michael Discenza

Wie kent de uitspraak niet: ‘Wijn na bier geeft plezier en bier na wijn geeft venijn’ vooral tijdens een avondje stappen probeer ik me goed te herinneren wat nou de juiste volgorde is. Want ‘Als ik me daar aan hou krijg ik vast geen kater’ gaat er altijd door mijn hoofd op vrijdagavond. En het werkt, dacht ik…

Geen effect

Volgens een nieuw onderzoek naar het effect van het door elkaar drinken van verschillende drankjes maakt het niks uit! Of je nu de hele avond alleen maar bier drink, of dat je nou verschillende dranken door elkaar drinkt. Het heeft helemaal geen invloed op je kater.

Hoe kan het dan dat je je in de ochtend vaak veel beroerder voelt na het door elkaar drinken van verschillende alcoholische dranken? Wanneer je verschillende alcoholpercentages door elkaar drinkt, is er een grotere kans dat je (omdat je dronken wordt) je niet meer precies kunt herinneren hoeveel je hebt gedronken. Soms hakt de drank in een keer in en dit heeft natuurlijk wel gevolgen voor je kater de volgende ochtend.

Lees ook: Wit, rood of rosé: De wijn waar je de ergste kater van krijgt