Hou je er wel van om op een knus avondje met je vrienden (of alleen) een lekker wijntje te drinken? Maar wil je wat meer spice toevoegen? Maak dan een prosecco in je SodaStreamer.

sodastream prosecco

Water met bubbels

De SodaStream gebruik je normaal gesproken om water met bubbels te maken. Maar je kunt het apparaat ook gebruiken om andere drankjes voor te bereiden. Zo krijg je bij het SodaStream-pakket ook twee mocktail siropen: Pina Colada en Orange Bitter (Spritz). Daarnaast zijn er nog meer smaken te bestellen of kun je naderhand limonade toevoegen.

Deze TikTokker besluit een prosecco te maken in haar SodaStream en is helemaal viral gegaan.

@lindsaysecrestmarean

it works tho #fyp #fy #sisters #ohio

♬ Ain’t It Fun – Paramore

Wat is het verschil tussen normale wijn en prosecco?

Prosecco en normale wijn verschillen in druivensoorten, productiemethoden en smaakprofielen. Prosecco wordt meestal gemaakt van de Glera-druif en heeft een frisse, lichte smaak met fruitige aroma’s en bubbels, dankzij de Charmat-methode. Normale wijn, daarentegen, kan gemaakt worden van diverse druivensoorten en heeft uiteenlopende smaakprofielen, van droog tot zoet en van licht tot vol.

Prosecco wordt vaak geassocieerd met feestelijke gelegenheden en cocktails, terwijl normale wijn vaak bij maaltijden wordt gedronken. Beide bieden verschillende smaakervaringen en passen bij diverse situaties, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Heb jij bijvoorbeeld op een random maandagavond zin in prosecco? Wij houden je niet tegen.

Hoe maak je een DIY-prosecco?

Ten eerste heb je een SodaStream en je favoriete wijn nodig. Vervolgens gebruik je de SodaStream zoals je dat normaal zou doen, alleen voeg je in plaats van water, ⅔ wijn toe in de fles. Die zet je onder de SodaStream en je klikt een aantal keren op de knop om je gewenste aantal bubbels in je wijn te krijgen.

Waarschuwing: in de TikTok comments zeggen een paar users dat hun fles is ontploft nadat ze de wijn in de SodaStream hebben gemixt. Het advies is dan ook om heel even te wachten met het pakken van de fles, zodat niet je hele keuken onder de prosecco zit.

Heb je dus een leuk avondje met je vrienden (of zit je knus in je eentje op de bank) en je wil een speciaal wijntje met prik? En heb je een SodaStream tot je beschikking? Giet dan wat wijn in het apparaat en geniet van je DIY-prosecco.