Wij houden wel van een goed vol glas wijn! Bij de pasta, op het terras met vriendinnen, om 5 uur… een vino gaat er altijd wel in! De echte wijnkenner weet natuurlijk: een écht lekker wijntje is een duur wijntje. Hoe heerlijk dit ook is voor onze smaakpapillen, onze portemonnee is er minder blij mee. Gelukkig kunnen we altijd nog vertrouwen op het internet die met de meest creatieve oplossingen komt. Zo kun je heel makkelijk en snel een goedkope wijn omtoveren tot een dure. Het enige wat je er voor nodig hebt is, jawel, een blender!

@Weheartit
@Weheartit

Gierige genie

Een gezonde smoothie zit er voorlopig niet meer in – die blender gebruik je namelijk binnenkort alleen nog maar om je wijn een duur smaakje te geven! Giet je goedkope wijn van drie euro in de blender, zet hem aan voor 30 seconden et voilà! Op zijn Frans genieten van het beste wijntje dat je ooit op hebt. De fine wine hack hebben we te danken aan Ron Meastri, een deelnemer van het tv-programma ‘Extreme Cheapskates’. In deze serie zie je hoe mensen op de meest gierige manieren leven. Wij noemen Ron liever geniaal, want zijn hack blijkt echt te werken!

Hyper-decanteren

Er zit een hele strategie achter deze lifehack. Zo smaakt vooral rode wijn namelijk het beste als je hem – met een duur woord- decanteert. Dit betekent simpelweg dat je de wijn in een glazen karaf schenkt voordat je hem inschenkt. Hierdoor laat je de wijn ademen en wordt hij sterker van smaak. Dit verklaart ook waarom je wijn beter smaakt als je hem uur voordat je de fles achterovergooit al opent. Wijn blenden leidt daarmee dus tot een soort hyper-decanteer proces. Hierdoor verander je jonge, goedkope wijn super simpel en snel in een wijn die al een aantal jaren in een luxe wijnkelder heeft gelegen.

goedkope wijn FEM FEM

Fine wine

Fun fact: deze hack zou in 30 seconden je wijn vijf jaar laten verouderen! Door je wijn even goed op te schudden en er veel lucht aan toe te voegen, zouden namelijk zogeheten tannines in de wijn verzachten. Tannine zorgt voor een bittere smaak en die wil je absoluut niet. Dus als je speciaal bezoek over de vloer krijgt: zet alvast de blender aan!

Blend bijvoorbeeld deze 10 lekkere en betaalbare merlot wijnen om nóg lekkerder te wijnen!