Did someone say, prosecco vineyard for sale? Waar kunnen wij ons nu aanmelden? Nee alle gekheid op een stokkie, dit kunnen wij (normale burgers) natuurlijk nooit betalen, maar er een beetje over dagdromen kan natuurlijk altijd… Wij delen graag wat érg leuke fotootjes met je.

@christiesrealestate
@christiesrealestate

Er is niets zo heerlijk als een koud glas vino, in combinatie met een kaasplankje of olijfje. Dit kun je nu doen op jouw eigen landgoed. De pittoreske wijngaard, gelegen in de provincie Pordenone, beslaat bijna 20 hectare voor de productie van Prosecco. Gelegen op het platteland van Friuli-Venezia Giulia, beschikt het grondgebied over tien verschillende historische huizen, een zwembad, een aangelegde tuin die bijna zo groot is als een voetbalveld, faciliteiten voor paardenhouders, een ongelooflijk buitenzwembad en een wijngaard van 20 hectare groot. De prijs voor dit alles? Een bescheiden 11,5 miljoen euro. Maar goed, elke dag nippen aan je eigen glaasje Prosecco is toch onbetaalbaar?

Hoofdvilla

In het hart van het landgoed ligt een werkelijk waar schitterende 18e-eeuwse villa. Het werd in 2003 gerestaureerd en beschikt over een evenementenhal en een “professionele keuken”.

@christiesrealestate
@christiesrealestate

Het grootste huis, genaamd Gastaldia, biedt 13 slaapkamers en 15 badkamers, verdeeld over drie verschillende niveaus. Verder is er een 15e-eeuwse kapel, die plaats biedt aan maximaal 40 personen, drie stallen, een pakhuis met acht kamers, een schuur met twee verdiepingen en diverse opslagruimtes.

De nummer 1 trekpleister van het landgoed is uiteraard de Prosecco wijngaard. Elk jaar produceert het ongeveer 400 ton Glera-druiven die vervolgens worden omgezet in een “uitstekende mousserende wijn”. Wijndomein Friuli, zoals het ook wel wordt genoemd, wordt momenteel aangeboden op de website van Christie’s International Real Estate. Dus, een bod doen dan maar?!

@christiesrealestate
@christiesrealestate

Lees ook: onbeperkt wijn drinken en overnachten in deze wijnvaten is het ultieme weekend weg!