Tijdens avondjes uit met vrienden worden er vaak een aantal glazen genuttigd, glazen met alcohol. Het hoort er eigenlijk een beetje bij. Een alcoholisch drankje nemen tijdens het uitgaan of simpelweg een lekker wijntje op de vrijdagavond kunnen we vaak ook niet afslaan. Iets wat we ook niet kunnen afslaan is ijs, ijs is namelijk altijd goed. Of het nu warm of juist zo koud is dat je vingers er bijna afvriezen, ijs kan altijd! Vanaf nu hoef je niet meer te kiezen tussen ijs of die wijntjes, want het merk Mercer’s Dairy komt met WIJNIJS! Ja je hoort het goed, ijs met wijn smaak.

wijnijs FEM FEM

Dronken door ijs?

Eigenlijk zeg ik het verkeerd, het is namelijk geen ijs met wijn smaak. Er is daadwerkelijk wijn verwerkt in deze levens verbeterende uitvinding. Dronken worden hoeft vanaf nu dus niet meer door het drinken van glazen drank, je kunt ook gewoon een lekker ijsje eten. Mercer’s wijnijs bevat namelijk 5% alcohol. Dit zorgt er dan natuurlijk wel voor dat niet iedereen zomaar wijnijs kan kopen, je moet wel 21 jaar oud zijn. Dat deze ijssmaken zo fantastisch zijn is niet onopgemerkt gebleven want Mercer’s heeft hier 5 awards mee gewonnen.

Wijn feest

Wijnijs zelf is al een feestje, maar er zijn zelfs 10 soorten wijnijs en ze hebben allemaal verschillende smaken en bevatten verschillende wijnsoorten.

  • Peach White Zinfandel: De wijn die hierin zit is de White Zinfandel: die een zoet en fruitig is. Daarnaast zijn er perziken toegevoegd voor een nog fruitige smaak.
  • Lemon Sparkling: Bij deze wijnijs is er geen wijn gebruikt maar een sparkling prosecco: verfrissend van smaak en extra verfrissend door de smaak van citroen.
  • Strawberry Sparkling: Ook hier is geen wijn gebruik maar champagne: wat staat voor heel veel bubbels met aardbeiensmaak.
  • Red Raspberry Cardonnay: Wie kent hem niet de Chardonnay wijn: een klassieke boterachtige smaak met verse frambozen.
  • Riesling: Een droge witte wijn van veel kwaliteit en een fruitige smaak.
  • Chocolate Cabernet: De naam geeft het eigenlijk al aan, hier is Cabernet wijn toegevoegd: Hier komt de droom van een chocolade liefhebber, ijs met gedroogde kersen chocolade ijs.
  • Cherry Merlot: Een Merlot wijn staat  bekend om zijn pruimen en zwarte kersen smaak en dat is precies hoe dit ijs smaakt.
  • Port: Een portwijn: Inspirerend, een award-winnende port wijn met een extreem lekkere smaak die je terugvind in de smaaksensatie van het ijs.
  • Shiraz:  De Shiraz wijn is een wijn die bekend staat om zijn rijke aroma’s van bessen en rokerige sinaasappelschillen, gevuld met frambozen.
  • Spice: Wijnijs met daarin Spice wijn: Een warme rode wijn met de smaken van kaneel nootmuskaat en kruidnagel, typisch herfst.

Mercer’s Dairy gevestigd in New York en de hele week geopend. Naast de wijnijs heeft de winkel ook normaal ijs, die ook heerlijk smaakt. Maar niemand kan om wijnijs heen dus: boek een ticket naar New York of haal het gewoon in de supermarkt in Nederland. C1000, Spar en Plus zijn de supermarkten waar je deze ijsbekers ook in de vrieskasten terug kunt vinden.

Lees ook:

Aldi komt met een wijn met de helft minder calorieën.