Eerlijk is eerlijk, voor de meeste van ons blijft het bezoeken van een pretpark altijd leuk. Poffertjes eten in de Efteling en foto’s maken bij het kasteel in Disneyland: we vinden het allemaal te gek. Maar nu hebben we ook een droompretpark ontdekt voor elke wijnliefhebber: ‘La Cité du Vin’.

wijnpretpark la cite du vin

La Cité du Vin: het wijnpretpark

Om het pretpark te bezoeken moet je wel een paar uurtjes rijden: het ligt in Bordeaux. Maar dat is het allemaal waard, eenmaal in ‘La Cité du Vin’ word jij namelijk bedolven in de wereld van wijn. Naast ontzettend leuk en lekker, is een dagje in dit wijnpretpark ook nog leerzaam. Je kan er namelijk deelnemen aan proeverijen en er wordt van alles vertelt over de geschiedenis en de cultuur van wijn.

Kleine tip: boek een hotelletje in de buurt. Het zou namelijk eeuwig zonde zijn als je niet álles even kan proeven omdat je nog terug moet rijden.

Klein prijsje

Voor 20 euro ben jij de hele dag in dit pretpark én krijg je er een wijnproeverij bij. Prikken dus, die datum voor het volgende vriendinnen weekend. Je bestemming heb je inmiddels gevonden én samen wijn drinken is goed voor jullie vriendschap. Dat bewees dit onderzoek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cité du Vin (@laciteduvin)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cité du Vin (@laciteduvin)