Soms komt het wel eens voor dat je iemand leert kennen (of misschien ben je het zelf) die veel dingen niet lust, dat kan nog wel eens onhandig zijn tijdens het koken. Vind jij het onhandig en wil ook je vriend en vriendin graag wat meer leren eten? Ga er dan gelijk mee aan de slag.

Proeven
Photo by Ali Inay

Wanneer je meer wilt leren eten zijn er natuurlijk een aantal dingen belangrijk om op te letten. Je kunt er natuurlijk niet vanuit gaan dat iemand ineens alles zal gaan lusten, daarom zijn er een aantal tips die je kunt volgen zodat iemand in ieder geval graag wil proeven.

1. Niet dwingen om te proeven

Aller eerst is het natuurlijk belangrijk om iemand die iets probeert te eten niet te dwingen. Het ontwikkelen van nieuwe smaak kan soms erg langzaam gaan en soms kun je beter hele kleine hapjes nemen om gewend te raken aan de smaak.

2. Begin bij het begin

Hou je bijvoorbeeld niet van een hele categorie eten zoals kaas of vis? Begin dan bij het zachtste product van deze categorie. Ben jij geen kaasliefhebber, dan kun je beter niet beginnen bij de schimmelkaas maar beter bij de zachtste kaas.

3. Combineren

Het komt soms wel eens voor dat mensen die niet van kaas houden wel tosti’s eten of van parmezaanse kaas over hun spaghetti houden. Daarom is het belangrijk om de minder lekkere dingen goed te combineren met dingen die je wél lekker vindt. Zo kun je bijvoorbeeld rode ui leren eten in guacemole of vis door een stoofgerecht.

4. Zorg dat het lekker smaakt

Bij het leren eten van nieuwe dingen is het natuurlijk wel belangrijk dat iets lekker wordt bereidt. Als jij spruitjes wilt leren eten gaat dat een stuk moeilijker worden als ze alleen maar kookt. Maak er een lekker gerechtje van en laat niet de smaak van het gene wat jij wilt leren eten centraal staan.

5. Maak het gerecht mooi op.

Natuurlijk is het belangrijk dat een gerecht lekker smaakt, maar het oog wil ook wat! Hoe smakelijker het eten eruitziet hoe liever iemand het opeet. Zorg er dus voor dat eten er uitnodigend uitziet.

Lees ook: Constant honger? Zo weet je het zeker