Expeditie Robinson kwam gisteravond na ruim 30 (!) afleveringen ten einde. De strijdbijl is begraven, want na een lange zware proef wist er natuurlijk maar één met de winst naar huis te gaan. Dat we dit allemaal niet verwacht hadden, was wel duidelijk. De glansrijke winnaar van Expeditie Robinson 2021 is namelijk the one and only Robbert Rodenburg!

Bizarre expeditie

We kunnen wel stellen dat dit een seizoen is wat de boeken in gaat als een van de meest bizarre. Zo hebben de makers moeten uitwijken naar de bewoonde eilanden van Kroatië vanwege corona. Dat bleek een loodzware situatie te zijn voor de deelnemers. Eten was er nauwelijks te vinden, vissen was absoluut niet gemakkelijk en de weersomstandigheden waren totaal anders. Kou, wind en regen zijn zomaar een aantal dingen waar de kandidaten vooral in het begin mee hebben moeten dealen.

Niet alleen de locatie veranderde. Eind augustus werd ineens bekend gemaakt dat deze expeditie twee keer in de week met een aflevering zou komen. Hoewel we daar allemaal onze vraagtekens bij hadden, maakten het niets uit. Deze talentvolle makers weten toch wel wat ze doen! Toch bleek al aan het einde van de eerste aflevering hoe dit zaakje in elkaar stak. Er mochten namelijk naast de 18 reguliere deelnemers ook nog 8 oud-deelnemers meedoen op een ander eiland. Het mooiste van allemaal: de 18 reguliere deelnemers wisten uiteraard van niets!

De winnaar van Expeditie Robinson 2021

Maar goed, er kan er maar één de winnaar zijn! En dat is Robbert Rodenburg. Hij overleefde maar liefst 34 dagen op de eilanden in de barre Kroatische omstandigheden. Eerst in kamp zuid met maatjes Brit en Dyantha. Later na de samensmelting met nieuwe maatjes Do en JayJay. Hoewel hij nooit een individuele proef won, overleefde hij alle eilandraden. Zo behaalde hij een plekje in die felbegeerde halve finale. Daarna piekte hij op het juiste moment door hier een individuele proef te winnen en zo een plekje te bemachtigen in de finale.

Die laatst genoemde proef was een zware proef, maar hij wist zich er vanaf het begin doorheen te slaan. In het eerste onderdeel had hij binnen no-time de tactiek van de schroef door. Hij bevrijdde zichzelf sneller dan de andere dames en kon beginnen met het vullen van zijn emmer. Ook hier bleek hij wederom te snelste te zijn, waardoor hij zich automatisch plaatste voor het tweede deel van deze finaleproef. Stenen sjouwen, trapjes in elkaar zetten en bijlen gooien. Hij bleek het allemaal op een razend tempo vol te houden en voor hij het wist won hij, met eigen verbazing, de finaleproef.

Dat niemand deze winnaar van Expeditie Robinson zag aankomen, was wel duidelijk. Toch zijn de reacties vol respect en lyrisch over de uitkomst!

Lees ook: Say what? Expeditie Robinson werd niet opgenomen op onbewoonde eilanden