Witte sneakers. We houden ervan; in de zomer, winter, lente of herfst. Ze zijn een perfecte toevoeging aan jouw collectie en staan bij elke outfit. Het is daarom ook niet zo gek dat jij wilt dat ze voor altijd schoon blijven. Toch kan dit lastig zijn wanneer jij ze veel draagt. En om elke paar maanden weer een nieuw paar aan te schaffen is ook wat overdreven. Tijd om ze schoon te maken dus!

witte_sneakers_schoonmaken

Gelukkig zijn er tal van manier waarop jij jouw witte sneakers schoon kunt maken én ze ook schoon blijven. Want, wanneer jij goed voor jouw schoenen zorgt zullen zij hier positief op vooruit gaan. Wij hebben voor jou een paar tips op een rijtje gezet, zodat jij een stuk langer kunt genieten van ze.

Tandpasta

Het klinkt wat gek, tandpasta op jouw schoenen. Toch kan dit goedje voor wonderen zorgen. De ingrediënten in jouw tandpasta zorgen er namelijk voor dat jouw witte sneakers ook daadwerkelijk weer wit worden. Dit kan super handig zijn voor wanneer jouw schoenen wat grijs zijn geworden, door de maanden heen. Wel is het belangrijk om altijd een tandpasta te gebruiken zónder (gekleurde) gel. Zo zullen jouw schoenen niet verkleuren. Hoe je dit gebruikt? Breng wat tandpasta op een oude tandenborstel aan en maak hiermee alle delen schoon, die verkleurd zijn. Dit laat je ongeveer tien minuten zitten en kun je daarna schoonmaken met een warme doek. En voilà!

Bewaar ze op een donkere plek

Nu de warmere dagen zijn aangebroken en jij misschien net jouw nieuwe ‘zomer’ sneakers hebt aangeschaft, wil je er natuurlijk voor zorgen dat die zo lang mogelijk wit blijven. Daarvoor is één ding erg belangrijk: houd jouw schoenen uit de zon! Wanneer jij jouw sneakers uren in de zon laat liggen, bijvoorbeeld in jouw tuin of balkon, zullen deze snel verkleuren. Deze kleur krijg je er helaas niet zo snel uit. Zorg er daarom voor dat jouw schoenen altijd in het donker bewaard worden. Zo kun je een stuk langer van ze genieten.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door S A R A H 💫 (@sarahrroberts_) op

Vervang jouw veters

Wanneer je wilt dat jouw schoenen zo wit mogelijk lijken, kun je het beste jouw veters vervangen. Deze worden namelijk misschien wel het snelst vuil van alles. Ze verkleuren of gaan los en komen in contact met de grond. Wanneer jij dus jouw veters wast of nieuwe witte aanschaft, zal jouw witte sneaker er gelijk schoner uitzien. Tip: wil jij jouw veters wassen in de wasmachine? Gebruik dan altijd een waszakje hier omheen.

Shampoo

Ook met shampoo kun jij jouw sneakers een opknapbeurt geven! Zorg ervoor dat je een milde shampoo gebruikt, met zo min mogelijk toegevoegd parfum of andere aantastbare ingrediënten en schrobben maar! Met warm water zorg je ervoor dat al het vuil los komt en hierdoor je schoenen er weer gloednieuw uitzien.

Vaseline gebruiken

Wij hadden het ook niet verwacht, maar vaseline blijkt écht te werken voor het schoon krijgen van bepaalde plekken. Maak draaiende bewegingen op de vuile plekjes en gebruik ook hiervoor een oude tandenborstel. Laat de vaseline een aantal uur zitten en haal het er met een doek vanaf. Zo simpel is het!

Mooie witte sneakers