Woon je aan zee? Of ben je dat van plan? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want uit onderzoek is gebleken dat dit een positieve bijdrage kan leveren aan je mentale gezondheid. Het zien en horen van water kalmeert ons en maakt ons een stuk gelukkiger als je in een gestreste periode zit. Dus wie gaat er mee naar een tropische bestemming?

26868537_180497329221715_6929466395319074816_n

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat een blauwe omgeving een positieve invloed bijdraagt aan je mentale gezondheid. Het onderzoek vond plaats in Nieuw Zeeland, wat natuurlijk de ideale plek is door de velen stranden. Ze hebben gekeken naar Wellington (de hoofdstad) waar een half miljoen mensen wonen. De stad is bijna geheel omringt door zee. Het doel was om vooral de focus te leggen op zichtbare blauwe en groene plekken. Dit hebben ze vervolgens met elkaar vergeleken om te kijken wat uiteindelijk een positiever effect heeft.

De zee maakt ons gelukkiger

De informatie werd vergeleken met de resultaten van een nationaal gezondheidsonderzoek, waarin stemmingsstoornissen en angstklachten waren. Er is dus naar voren gekomen dat alle vormen van water ons gelukkig maken. Of je nu aan het water woont, op vakantie bij de zee bent of gewoon lekker bij het zwembad chillt. Het zien en horen van water kalmeert ons en maakt ons een stuk gelukkiger als je in een gestreste periode zit.

Een blauwe omgeving v.s een groene omgeving

De natuur is altijd goed voor je. Verrassend genoeg is gebleken dat een blauwe omgeving een positiever effect op ons heeft dan een groene omgeving. De onderzoekers denken dat dit komt doordat een blauwe omgeving geheel natuurlijk is en niet is aangelegd. Skip dus de picknicks in het park en ga lekker chillen bij het strand. Je hebt nu in ieder geval een goede reden om zo snel mogelijk het vliegtuig te pakken naar een tropische bestemming.

Lees ook: deze enge horrorfilms zijn goed voor je relatie.