Inmiddels weten we allemaal niet beter. Thuis werken is meer regel dan uitzonderingen geworden. Hoewel thuiswerken vele voordelen heeft (lees: werken in pyjama en een uur langer slapen), kan het soms ook een beetje vervelend worden. Werk en privé zijn niet langer gescheiden en we brengen alleen nog maar tijd door in ons huis. Laat een workation daar nou precies de oplossing voor zijn.

Mooie steden voor een workation

Je kunt de sleur altijd het beste doorbreken door er gewoon even tussenuit te gaan. Daarom is een workation ook de juiste oplossing. Je kunt immers overal waar wifi is werken én een andere omgeving doet echt wonderen. Je kunt dit uiteraard binnen Nederland doen in een mooie Airbnb, maar andere landen binnen Europa werken ook prima. Zo kun je misschien nog ergens een zonnetje of wat sneeuw oppikken. Dat druilerige weer in Nederland is nou ook weer niet dé troef om jou uit de sleur te krijgen.

#1 Lissabon

Deze mooie stad heeft alles te bieden wat je zoekt voor een perfecte workation. Zo is het weer er niet onaangenaam, is het strand dichtbij en zijn er onwijs veel plekken voor co-working. Je kunt dus eigenlijk gewoon vakantie vieren en werken tegelijk. Helemaal geen straf!

#2 Boedapest

Hongarije is een prachtig land om te vertoeven. De grote, maar prachtige hoofdstad heeft alles in huis om er even tussenuit te kunnen. Je kunt natuurlijk in je hotel werken, maar op een terrasje is ook absoluut een aanraden. Het leven kost overigens niets dus voor het geld hoef je het ook niet te laten.

#3 Boekarest

Iets oostelijker dan Boedapest, maar net zó leuk. En praktisch voor een workation. De wifi is er het snelst ter wereld. Daarnaast is het ook hier nét zo goedkoop als in Boedapest. Vergeet dus niet genoeg wijntjes te bestellen wanneer je aan het werk bent. Toch niemand die erachter komt 😉

#4 Barcelona

Deze heerlijke Spaanse stad is ook dé ideale plek om lekker te werken. Het is dichtbij, het eten is er ge-wel-dig (hallo tapas!) en het weer prima te vertoeven. Daarnaast is het strand ook nog eens lekker dichtbij! Mocht je even niet aan het werk zijn, is er genoeg te ontdekken. De mogelijkheden zijn eindeloos en je raakt echt nooit uitgekeken op Barcelona.

#5 Madrid

De Spaanse hoofdstad is er ook eentje die prima werkt voor een workation. Wederom prima weertje, lekker eten en genoeg te doen en zien. Meer uitleg is niet nodig, toch?

Lees ook: Met deze 5 tips blijf jij gemotiveerd thuiswerken