Hoewel we het liefst de hele dag met een dekentje en een bak chips op de bank blijven liggen, weten we eigenlijk allemaal heel goed dat dit minder goed voor je is. Het is juist goed om regelmatig te bewegen en gezonder te eten. Dan zal je namelijk snel merken dat je daarvan veel beter in je vel zit. Toch hoef je hiervoor echt niet als een pro een halve marathon te rennen of iedere dag een uur naar de sportschool. Met deze 10 minuten workout voor beginners ben je namelijk al ontzettend goed bezig.

workout voor beginners
Bron: Pinterest

Luiheid overwinnen

Het is al moeilijk genoeg om je er toe te zetten om te gaan sporten. Je kunt dan de drempel misschien maar beter zo laag mogelijk houden voor jezelf. Op die manier doe je het namelijk wél en zal je gaandeweg merken dat dit eigenlijk best veel plezier oplevert voor jezelf (ja, dames.. écht waar). En als jij vanuit je eigen stekje in 10 minuten per dag fit kan worden.. waarom dan niet, toch?

Workout voor beginners

Iedere beweging is eigenlijk al goed voor je en een echte overwinning! Zo moet je het maar blijven zien, want je wil het volhouden toch? Met deze 10 minuten workout voor beginners train je ook nog eens je hele lichaam, wat inhoudt dat je van top tot teen fit wordt. Het is een HIIT-workout dus zorg voor een flesje water en een goed sportmatje.

Bekijk hier de workout voor beginners:

De workout voor beginners bevat vijf oefeningen die je steeds 30 seconden uitvoert. Daarna heb je even rust! Yes! Na de eerste set van vijf oefeningen herhaal je deze weer eens en voor je het weet ben je er al doorheen. Je zal merken dat het je steeds beter afgaat wanneer je de workout vaker uitvoert. Gaat het je op gegeven moment té goed af? Dan moet je eerlijk zijn tegen jezelf en een workout kiezen die iets zwaarder is voor jezelf. Alleen zo word je sterker!

Lees ook: Abs on fire: probeer deze 5 minuten workout voor sterke buikspieren