Wie wel eens een potje handbal kijkt, weet waarschijnlijk precies over wie we het hebben. Estavana Polman is één van Nederlands meest succesvolle handbalsters en timmert inmiddels al een behoorlijke tijd aan de weg. Dat gaat natuurlijk gepaard met een leuk salaris en dus ook een behoorlijk vermogen. Wij vertellen je wat het bizarre vermogen van Estavana Polman is.

Glansrijke carrière

Handbalster Estavana Polman begon al vroeg in de handbalwereld en wist zich dankzij haar succesvolle talent goed omhoog te werken. Ze begon ooit met handballen in haar geboortestad Arnhem, maar schopte het al snel tot de Nederlandse Eredivisie. In 2010 sloot ze zich zelfs aan bij het Nederlandse vrouwenteam, waarmee ze meerdere EK’s en WK’s speelde. Ook kan zij een deelname aan de Olympische Spelen toevoegen aan haar CV.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Estavana Polman (@estavana)

Salaris

Dat het gooien met een balletje (of eigenlijk iedere handeling met een bal) in de meest succesvolle situatie een hoop geld kan opleveren, wisten we natuurlijk al. Behoorlijk wat sporters slepen heel wat centen binnen door zich uit te sloven in de sportwereld. Ook Estavana Polman heeft het geluk dat zij met dit talent geboren werd. Nu moeten we er wel bij zeggen dat de bedragen binnen de handbalwereld niet per se vergelijkbaar zijn met de bedragen binnen bijvoorbeeld de voetbalwereld.

Dat betekent niet dat Estavana een vervelend salaris heeft. Al heeft zij dit niet alleen te danken aan haar handbal skills. Ze heeft voornamelijk in Denemarken gehandbald tijdens haar carrière. Deense media zocht eerder uit wat vrouwelijke handbalsters verdienen en dat viel aardig tegen. Hoewel er uitschieters zijn, ligt het gemiddelde salaris per maand maar op zo’n €1350,-. Dat is zeker geen vetpot! Ze behaalde de meeste winst dan ook door middel van bijverdiensten, die ze dankzij haar handbalcarrière kon doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Estavana Polman (@estavana)

Het vermogen van Estavana Polman

Het vermogen van Estavana Polman wordt geschat op zo’n één a twee miljoen euro. En dat is haar eigen vermogen! Er wordt dus geen rekening gehouden met de centen van haar grote liefde én ex-voetballer Rafael van der Vaart. Best een netjes bedrag voor een vrouwelijke Deense handbalster! De overige centen verdient ze met onder andere televisiewerk en goede samenwerkingen op sociale media.

Lees ook: Dit is het indrukwekkende salaris en vermogen van Jutta Leerdam