Voor veel artiesten in Nederland staat het leven sinds het afgelopen jaar enorm stil. Rode lopers, theater- en concertzalen en bioscopen blijven leeg en vrijwel alle filmpremières worden uitgesteld. Of althans bijna allemaal.. Want wie creatief is, ziet overal kansen in. Zo ook actrice en regisseuse Halina Reijn, bekend van o.a. De Eetclub, Zwartboek en Pak Van Mijn Hart. In samenwerking met Xiaomi maakte zij de korte film ‘For The Birds’ met een speciaal tintje: het is gefilmd met gebruik van een smartphone.

@XiaomiXHalina
@XiaomiXHalina

Als iemand de magie van film om zich heen weet te vinden, dan is het Haline Reijn wel. Deze magie vind zij in alledaagse elementen van het leven, en hoe leg je die nu beter vast dan met een toestel dat je altijd bij je hebt. Xiaomi vroeg aan de actrice om deze magie tot leven te brengen met de nieuwe Mi 11 Movie Magic – een filmstudio in broekzakformaat.

‘For The Birds’

Halina nam deze challenge aan en de shortfilm ‘For The Birds’ is hiervan het prachtige resultaat. In de korte film, waarin Reijn zelf de hoofdrol speelt, zien we hoe zij staande houdt in deze pandemie en hoe het haar alledaagse leven als creatieveling beïnvloedt. De film werd opgenomen met een Mi 11, de nieuwste 8K smartphone van Xiaomi, die Halina’s poëtische, maar rauwe filmische stijl perfect tot leven brengt. Het is bijna niet te onderscheiden van een kwalitatieve, duurdere filmcamera.

@XiaomiXHalina
@XiaomiXHalina

Halina vertelt: “De film is een ‘slice of life’ en vertelt over het loslaten van enkel uitvoerend bezig zijn en het omarmen van het ‘makerschap’. Dit met een cinematografische twist. Ik wilde laten zien hoe de magie van film wordt weerspiegeld in het dagelijks leven en in creativiteit. Met de Mi 11 hebben we een korte film gemaakt als een dag uit mijn leven: filmend, acterend, schrijvend, schilderend en regisserend. Daardoor is de film een weerspiegeling geworden van Movie Magic in het dagelijks leven en in creativiteit. Een rauwe, nuchtere korte film die de situatie laat zien zoals die nu is voor veel mensen. We moeten allemaal vanuit ons huis werken en leven en proberen er daarbinnen weer iets te maken.”

De shortfilm kun je hieronder bekijken!

Filmstudio in broekzakformaat

Nu wat extra informatie over the main role itself. De Mi 11 is het onlangs geïntroduceerde premium toestel van Xiaomi en dé smartphone voor filmfans. Een camera van studio kwaliteit die zorgt voor haarscherp beeld kan dan natuurlijk niet ontbreken. Wat de Mi 11 zo bijzonder maakt, zijn een aantal functies die het vertellen van verhalen met je smartphone tot echte filmkunst verheffen, zoals:

  • De hoogwaardige video nachtmodus technologie voor heldere beelden bij weinig licht.
  • Parallel World, waarmee een gespiegelde wereld gecreëerd wordt door een scène te dupliceren en om te keren.
  • Freeze Frame Video, die videoframes bevriest en kloont om de illusie te creëren dat delen van je video worden bevroren.
  • Magic Zoom-modus waarmee het lijkt alsof de camera tegelijkertijd in- en uitzoomt op een scène – een truc die oorspronkelijk populair werd in thrillers.
@xiaomi-MI11
@Xiaomi-MI11
@xiaomi-MI11
@Xiaomi-MI11

Wil je beelden direct bewerken op het toestel? Dit kan uiteraard met de geavanceerde AI-features, ongewenste objecten of lijnen zijn met één simpele klik te verwijderen. Het geluid heeft ook een goede touch up gekregen en levert een superieure audio van bioscoopkwaliteit. Tot slot, dankzij de hoogwaardige camera, levert deze telefoon prachtig beeldmateriaal. Dankzij de verbazingwekkende camera, professionele prestaties en de film features maakt de Mi 11 ‘Movie Magic’ mogelijk voor iedereen.

Kortom: de smartphone voor de toekomst!

Lees ook: we zijn massaal verslaafd aan onze telefoon – en dit geven we ervoor op!