Inmiddels is bijna iedereen verslaafd aan zijn telefoon. Hij zit als het ware vastgeplakt aan onze hand, bij ons allemaal. Wanneer je om je heen kijkt is iedereens blik geworpen op hun scherm. Maar dat we er zo ver voor gaan dat we zelfs onze eerste levensbehoeften ervoor opgeven, hadden wij in ieder geval niet gedacht.

We blijken niet zonder wifi te kunnen leven. Dit blijkt uit onderzoek van KPN. Een goede wifi-verbinding is dus voor de meesten érg belangrijk en hoe jonger je bent hoe afhankelijker je blijkt te zijn. Het blijkt dat de meeste van ons zelfs weleens hebben staan schreeuwen naar ons telefoonscherm. Oeps!

Nederland overhoop zonder wifi (denken we)

Wist je dat 3 van de 4 mensen in Nederland denkt dat ons land volledig overhoop zou liggen als wij een dag geen wifi meer zouden hebben? Alsof we met z’n allen als kip zonder kop zouden rondrennen en gek zouden worden. 67% van de generatie Z, de mensen geboren tussen 1995 en 2010, denkt zelfs dat zij niet meer goed mee kunnen komen in het leven zonder internet. Niet alleen denken jongvolwassenen dus verhinderd te zijn in het dagelijks leven, maar wordt zelfs ons humeur erdoor bepaald.

De sfeer in huis hangt dus erg af van hoe goed je wifi-verbinding is. Het blijkt namelijk dat we geïrriteerd raken wanneer onze timeline maar niet refresht of de foto niet laadt, die je vriendin heeft gestuurd op Whatsapp. En waarom reageert hij maar niet?

Onze telefoon boven onze levensbehoeften

Oké we hebben het inmiddels wel door; internet is gewoon erg belangrijk voor ons, maar we zouden er niet veel voor opgeven. Toch? Nou… in realiteit blijkt dit toch net even anders. 23% van de duizend ondervraagde mensen eet liever ongezond dan dat ze een dag geen wifi hebben. Ja serieus. Het kan zelfs nóg gekker. 1 op de 5 Nederlanders draagt liever een onderbroek twee dagen achter elkaar, als dit betekent dat hun wifi-verbinding er niet uit wordt gehaald. Wij moeten er niet aan denken, maar twee dagen zonder internet eigenlijk ook niet.

Het komt erop neer dat we met z’n allen verslaafd zijn aan ons scherm, aan de foto’s die hierop zijn te vinden, de verhalen en de berichten van anderen. We kijken er maar al te graag naar en kunnen er geen genoeg van krijgen. Misschien wordt het eens tijd voor een wifi-vrij dagje!