Wat een heleboel sterren in de 00’s met elkaar gemeen hadden? Naast succes en bekendheid, een bepaalde coupe: namelijk de Y2K haarstijl, oftewel de chunky highlights. Deze esthetiek zullen we in 2024 nog veel vaker zien, maar om er even in te rollen, kunnen we beginnen om onze haren à la Lindsey Lohan, Jennifer Lopez en Avril Lavigne te verven.

chunky highlights Y2k haarstijl
Bron: @bridget_desgrange

Y2K-trend

We zagen het al in 2023 voorbijkomen, maar dit jaar zullen we het nog veel vaker voorbij zien komen: de Y2K trend, wat staat voor ‘year 2000’. De modetrend is niet meer van het straatbeeld weg te denken en dat komt, omdat trends uit het jaar 2000, nu een comeback maken. Mede dankzij Pinterest, TikTok en Instagram uiteraard. Millennials en Gen Z’ers hebben deze statement stijl overgenomen en dat zien we op het internet massaal gebeuren. Denk hierbij aan de welbekende skull scarf, omstreden ballerina’s en de maxi low waist rok.

Zelfs model en fashion icoon Bella Hadid is helemaal in de ban van deze modetrend. Ze draagt mini-rokjes en chokers met hangers alsof we weer in 2001 leven. Bella weet als geen ander hoe je deze retro-stijl nieuw leven in kunt blazen. En wat dacht je van haar make-up? Denk aan glossy lippen, metallic oogschaduw en dunne wenkbrauwen – Bella laat ons zien dat deze modetrend voorlopig nog zal blijven hangen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Chunky highlights

Naast kleding, komt de Y2K-haarstijl nú ook terug, namelijk de chunky highlights. En, eh, we liegen niet. De hashtag #ChunkyHighlights heeft alweer meer dan 200 miljoen views verzameld, en zal ongetwijfeld nog wel meer worden. Maar wat houdt het precies in? Het begrip verklapt het eigenlijk al: chunky highlights zijn simpelweg grove highlights, zonder enige subtiele verloop tussen je lokken. Klinkt heftig, hé… bekijk het zelf maar:

@bridget_desgrange

#drafts honestly never felt hotter than with this 2000s kelly clarkson hair✨ #hairinspo #y2khair #kellyclarkson #2000shair #chunkylowlights #chunkyhighlights #y2kaesthetic #hairstyleideas

♬ Just A Girl – No Doubt

Het klinkt inderdaad erger dan dat het is en daarom ook een trend waar wij stiekem, heel erg fan van zijn. En ook Gen Z, lijkt deze haartrend te waarderen. Het is anders dan anders, nu erg trending en heeft tóch een stoere uitstraling. Op TikTok schrijft een gebruiker zelfs dat het de beste keuze is geweest van haar leven: “Eerlijk gezegd heb ik me nooit beter gevoeld dan met dit Kelly Clarkson-haar uit de jaren 2000”. Snel even de kapper bellen en een afspraak maken, zou je denken.

Echter, is niet iedereen blij met deze terugkomst en houden een heleboel mensen, de chunky highlights liever waar ze thuishoren. Een aantal TikTok-gebruikers laten zich dan ook horen en geven hun mening over de 00’s coupe: “Haarstylist hier. Alsjeblieft, breng dit in godsnaam niet terug”. Een ander liet achter: “Neee, ze wil dat je je haar beschadigt!!! Doe het niet”.