In de laatste paar weken zat er best zo nu en dan eens een frisse winterdag tussen, maar het heeft amper tot niet gevroren. Vanaf vandaag begint de écht winter kou, tijd voor dikke sokken, dekentjes én warme chocolademelk.

winterse drankjes FEM FEM

Inpakken maar

Afgelopen weken konden we nog makkelijk op de fiets stappen zonder handschoenen aan te trekken, natuurlijk was het best wel een beetje koud, maar het sneed nog niet aan je handen. De komende dagen zal de temperatuur vooral s’nachts rond het vriespunt blijven zodat we ’s ochtends onze autoramen en fietszadels moeten krabben. Ga niet zonder muts en handschoenen naar buiten en kijk uit dat je niet uitglijdt.

Sneeuw

De laatste keer dat het in Nederland goed heeft gesneeuwd is alweer twee jaar terug. Al die kou op zich is natuurlijk helemaal niets, maar zullen we dit jaar weer sneeuw kunnen verwachten?

Mocht er nou sneeuw komen of niet, om deze kou een beetje door te komen hebben wij voor jullie een klein lijstje gemaakt met onze favoriete (warme) drankjes voor in de winter,. Komen ze:

1. Chocolademelk

Misschien niet zo heel goed voor als jij om je lijn wilt denken, maar wel echt heel erg lekker! Er zijn natuurlijk ontelbare variaties op de chocolademelk, heb je het wel eens geprobeerd met pindakaas?

2. Chai latte

De letterlijke vertaling can Chai is thee, dit drankje wordt steeds populairder. Tegenwoordig kan je bijna overal een chai latte bestellen. Het kan het beste omschreven worden als warme melk met heerlijke kruiden.

3. Verse thee

Het fijne aan verse thee is dat je het eindeloos kunt drinken omdat het niet slecht voor je is. Zo kun je er gember, citroen, limoen, verse munt of zelfs sinaasappel in doen. Je kunt de thee precies maken zoals jij hem lekker vindt, en een scheutje honing maakt het helemaal af.

4. Witte chocolademelk

Dit warme witte drankje proeft net even anders dan de chocolademelk die je misschien gewend bent. In deze chocolademelk zit witte chocola, melk, kaneel en vanille.

Lees ook: Dit is waarom jij het altijd zo koud hebt