Koffie is niet meer weg te denken uit onze ochtendroutine. Het geeft je energie en een oppepper. Maar wist je dat we niet alleen afhankelijk zijn van koffie? Met eenvoudige yoga oefeningen bereiken we precies hetzelfde effect. We krijgen er een extra boost van en het geeft ons energie. Benieuwd? Kijk dan eens naar onderstaande oefeningen.

Reverse Warrior

Warrior houdingen geven energie en kracht. Het verstrekt je benen, liezen, heupen en de zijkanten van de romp en de taille. Je wordt flexibeler in de wervelkolom, binnenkant van de dijen, enkels en borst. Ook bouw je kracht op in de dijen, schouders en armen. Het belangrijkste is dat je vermoeidheid verminderd wordt, door de verhoging van de bloedstroom. Als je dit regelmatig doet, zal je uithoudingsvermogen verbeteren.

Young woman practicing yoga in an urban loft

Ardha Matsyendrasana

Met deze oefening train je de rug, waarbij de wervels ten opzichte van elkaar als in een spiraal gedraaid worden. Je traint een tal van spiergroepen en het is ideaal voor als je stijve heupen, schouders of nek hebt. Terwijl je in deze houding zit kun je diep ademhalen. Dit heeft een positieve werking op de longen en daardoor voel je je meteen een stuk fitter. Die koffie kan je dus wel laten staan!

Young woman practicing yoga in urban loft: spinal twist pose

Upward Bow Pose

Een energie boost nodig? De Upward Bow Pose helpt hier perfect voor! Je strekt hiermee de rug, schouders, borst en bovenrug uit. Ook versterkt het je armen, polsen, ruggengraat, benen en buik. Doordat je diep inbuigt, opent het je longen. Deze houding stimuleert de schildklier- en hypofyse-klieren en verhoogt de energie.

Young woman practicing yoga in urban loft: Upward Bow Pose

Cobra Pose

Heb je stress en voel je je moe? De Cobra Pose zal dit helpen verminderen. Het verstevigt de schouders, de buik en de billen, en helpt de pijn van ischias te verlichten. Je zult flexibeler worden en het verbetert ook nog is je spijsvertering. Hoe ideaal?

Young woman practicing yoga in urban loft: Cobra Pose (Bhujangasana)

Foto’s via Istock

Waarom we allemaal een middagdutje zouden moeten doen.