Voor reisjes zijn we altijd in, waar ook naartoe. We hebben al verschillende stedentrips en verre reizen achter de rug, waar we de stad of het land gingen verkennen. Dankzij je werk kom je soms ook op plekken die je normaal niet uit zult kiezen. Maar tijdens deze tripjes heb je niet veel tijd om de plek echt te ontdekken, want veel van de tijd zit je in vergaderingen starend naar een Powerpoint. Met deze tips zorg jij ervoor dat je deze tripjes ook als een mini-vakantie gaat zien.

zakelijke-trip-femfem

1. Reis met enkel handbagage

Dit is niet alleen goedkoper, je bespaart hier ook heel veel tijd mee. Check alvast online in, zo hoef je slechts een uurtje van te voren op het vliegveld aanwezig te zijn. Ook wanneer je bent geland, kun je gelijk doorlopen en hoef je niet te wachten op je koffers. Zorg dat je een katoenen tas in je koffer hebt gestopt, want vaak kun je nog niet gelijk inchecken. Zo kun je de belangrijkste spullen uit je koffertje halen en alvast even de stad verkennen, voordat je bij een vergadering aanwezig moet zijn.

2. Sla de taxi over en ga lopen

Het is natuurlijk heel gemakkelijk om van het bedrijf waar je een presentatie had de taxi te pakken naar je hotel, maar op deze manier zie je niets van de stad waar je je bevindt. In heel veel steden is het gemakkelijk te doen om te lopen, wanneer je in het centrum verblijft. Wandel terug, loop door de straatjes, kijk rond, neem een koffietje bij een plaatselijk tentje en geniet.

3. Verleng je verblijf

Een zakelijk tripje is de beste manier om plekken te ontdekken waar je normaal gesproken niet snel zult komen. 9 van de 10 keer maakt het de organisatie niet zoveel uit of je op vrijdag of op zondag terugvliegt. Het enige puntje zou zijn dat je nog twee dagen van je verblijf in het hotel zelf moet betalen, maar zo heb je wel de kans om nog even twee extra daagjes te genieten en de stad echt te ontdekken.

4. Ga van te voren op onderzoek

Zakelijke tripjes gaan vaak gepaard met etentjes bij ‘standaard’ restaurants. Probeer je zakenpartners te overtuigen om ergens anders te gaan eten. Bij een lokaal restaurantje bijvoorbeeld. Een goede manier om deze te vinden is via Instagram. Gebruik de # van de stad waar je verblijft en je zult verschillende plekken tegenkomen, waar je anders nooit naartoe zou zijn geweest. Ook door gewoon op Google te zoeken, kom je waarschijnlijk heel veel blogs tegen die iets over de stad hebben geschreven de leukste hotspots hebben uitgelicht.

5. Sta vroeg op

Ja, we weten het. Het is een soort vakantie en het liefst wil je even lekker uitslapen. Maar probeer toch lekker vroeg op te staan. In plaats van het ontbijt in het hotel ga je op pad en ga je voor een heerlijke typische Italiaanse espresso of voor een Franse baguette. Of trek je sportkleren aan en ga alvast voor een morning run door het park. Zorg dat je de tijd die je hebt zo goed mogelijk benut.

Wil je binnenkort met je partner een citytripje maken? Hip en futuristisch Oslo is zeker het bezoeken waard.