Wanneer je krullend haar hebt, kan het natuurlijk heel lastig zijn om dit te stylen. Maar gelukkig is TikTok er weer als onze redding. Er gaat een hack viral, wat ervoor zou moeten zorgen dat je krullen er insane uitzien. Namelijk een zeef als diffuser gebruiken! Het klinkt een beetje gek, maar trust us: het werkt!

zeef als diffuser
Bron: Pinterest

Zeef als diffuser

Heb jij struggles met het stylen van je prachtige krullen? Dan hebben wij misschien wel dé oplossing voor je gevonden. Kennelijk kun je een zeef namelijk als diffuser gebruiken! TikTokker Liz Fox Roseberry deelt de geniale hack op TikTok. Het is alleen niet zo dat je je haar in een zeef stopt, en dat dat het is. Je moet wel een aantal stappen ondernemen, voordat je kan beginnen.

Als eerste moet je je haar nat maken. Dit kan tijdens het douchen, maar je kan je haar ook in een bak water dippen. Houd je hoofd ondersteboven en knijp net zo lang in je haar totdat er krullen beginnen te vormen. Gebruik daarna een olie of krullencrème om je haar te hydrateren, en verstevig het met een goede gel. Knijp met een handdoek nog het meeste water uit je haar en laat het vervolgens een halfuurtje drogen door een katoenen T-shirt over je hoofd te binden. Volgens Roseberry werkt deze methode trouwens niet alleen als je van nature al krullen hebt. Het is dus ook voor onze straight haired girlies!

Lees ook
Zo zorg je dat je haar perfect in een haarklem zit

Het resultaat

De allerlaatste stap is natuurlijk het gebruiken van je zeef als diffuser. Het is heel simpel: buig voorover en stop al je haar in de zeef. Pak vervolgens je föhn erbij en zorg dat je haar helemaal opdroogt. Het resultaat? Een prachtige bos krullen, met onwijs veel volume. En dat met een tool uit je keuken, die iedereen wel in huis heeft. Ideaal!

Bekijk de originele video hier:

@foxcraftcustom Replying to @maggieod915 #stitch with @foxcraftcustom here’s how to diffuse your hair with a strainer (Turned out even better this time!) #wavyhairtips #hairhacks #plopping #hairproblems #foxcraftcustom #wavyhairtutorial ♬ original sound – Liz Fox Roseberry