Pornstar Martini, een wereldbekende cocktail die velen van ons wel eens gedronken hebben. Maar nu is er een nieuwe versie van opgedoken: de Pornstar Martini cheesecake. Sounds good!

Great to drink even better to eat

De Pornstar Martini bestaat zelf uit wodka met vanille, passievruchtensap en een beetje prosecc. Dat klinkt natuurlijk heerlijk om te drinken, maar het is dus ook heel erg lekker om te eten. Deze ingrediënten zijn door Delish samengevoegd tot een mooi geheel van een overheerlijke cheesecake.

pornstar-martini-cheesecake

Ingrediënten voor de Pornstar Martini Cheesecake

Voor de bodem heb je nodig:

150g Disgestive biscuits

75g ongezouten boter, gesmolten

Voor de vulling heb je nodig:

500g roomkaas

100g poedersuiker

1tl vanille-extract

130ml slagroom

70ml mascarpone

100g passievruchtencurd of jam

2 limoenschillen

Voor de decoratie

150g passievruchtencurd of jam

2tl prosecco

1/5 limoenschil

1 passievrucht

Ingrediënten klaar? Mixen maar!

Maak je bodem is een springvorm, het recept is bestemd voor een springvorm van 20,5 cm. Kruimel de Disgestive koekjes en meng deze met de gesmolten boter. Dit vormt een klonterig en plakkerig mengsel. Doe het mengsel in de springvorm, verdeel het goed en druk het goed aan. Zet deze daarna aan de kant om af te koelen.

Voeg de roomkaas, mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanille-extract bij elkaar en klop dit tot één geheel. Als laatst voeg je de passievrucht-curd (of jam) en de limoenrasp toe. Giet dit vervolgens in de springvorm met de afgekoelde bodem en strijk dit glad. Zet de taart minstens zes uur in de koelkast. Hoe lang?!

Voor de decoratie maken we een proseccodressing. Deze maken we door de prosecco met de passievruchtcurd (of jam) te mengen. Dit draperen we over de taart. Voor een nog mooiere uitstraling haal je de pitjes uit de passievrucht en strooi deze ook over de taart. Doe dit ook met de overgebleven limoenrasp. Hierna laat je hem nog weer even afkoelen. Again?! 

Dan is het tijd om te smullen!

Lees ook: Maak deze heerlijke cheesecake met bastogne bodem en toffeesaus in een handomdraai.