Hoewel mensen soms met veel detail praten over hun seksleven, voelt het voor veel mensen nog onwennig om over zelfbevrediging te praten. En dat terwijl masturbatie helemaal niks geks is! Naast dat het natuurlijk lekker is om jezelf te verwennen, heeft het ook nog eens veel positieve effecten. Of je nou een relatie hebt of single bent: masturberen is super gezond én op deze manier kun jij dat het beste doen!

@Pinterest
@Pinterest

Je eigen lichaam leren kennen

Waar je bij seks met iemand anders vooral de focus legt op zíjn of háár lichaam, leer je bij masturbatie je eigen lichaam kennen. Je bent niet bezig met het bevredigen van een ander, maar simpelweg jezelf! Zo kom je er pas achter hoe je lichaam precies in elkaar steekt en wat je wel en niet lekker vindt. Hét bekende hulpmiddel hiervoor is natuurlijk de vibrator.

Hoewel de vibrator misschien simpel lijkt, zijn er veel verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld de luchtdruk vibrator die door middel van een vacuümtechniek jou het grootste genot kan bezorgen! De beste optie? De Satisfyer Pro 2 Next Generation is het ultieme masturbatiespeeltje voor in de slaapkamer!

Gezond of ongezond?

Masturberen heeft verschillende positieve effecten. Zo zorgt het voor ontspanning, stressvermindering en bevordert het ook nog eens je slaap. Daarnaast verkleint het de kans op ontstekingen aan de urinewegen. Het idee dat zelfbevrediging iets ongezonds is waar we ons voor moeten schamen, ligt ver achter ons. Tegenwoordig wordt het vooral gezien als een moment van fysieke en mentale ontlading, waarbij genot, ontspanning en plezier centraal staat. De huidige populariteit en diversiteit van seksspeeltjes als vibrators is dan ook geen verrassing!

@sexandthecity
@sexandthecity

Masturbatie als meditatie

Zelfbeminnen kan zelfs als een sensuele vorm van meditatie of mindfullness worden gezien. De bewustwording van je lichaam staat hierin centraal. Pas wanneer je aandachtig luistert naar waar je lichaam wel en niet behoefte aan heeft, kan je optimaal genieten van je seksleven. Daarnaast heeft deze diepere connectie met je lichaam als gevolg dat je ook buiten de slaapkamer beter naar je lichaam leert luisteren. Zo zal je emoties als spanning, opwinding en vermoeidheid sneller opmerken in je lichaam. Masturbatie zorgt in die zin voor een diepere en vooral meer duidelijke band tussen jou en je lichaam.

Goed voor de partner

Naast dat je door te masturberen jezelf verwent, plukt je bedpartner er ook de vruchten van! Hoe beter je relatie met je eigen lichaam is, hoe meer intimiteit je met een ander kan ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat bij heteroseksuele seks maar 66% van de vrouwen een orgasme krijgt, terwijl dat bij de mannen 95% is. Deze kloof is weer terug te leiden naar de slechte connectie die veel vrouwen voelen met hun geslachtsorgaan. Zo zijn er vrouwen die hun vulva lelijk vinden en zich schamen om te masturberen.

Door open te zijn over masturbatie en het vrouwelijk orgasme, kunnen we hopelijk deze schaamte wegnemen, waardoor steeds meer vrouwen een intiemere band met hun lichaam krijgen. Op die manier voelen vrouwen zich niet alleen fijner in hun eigen lichaam, ook zal de intimiteit met hun partner toenemen en verbeteren.

Lees ook: deze 10 dingen vinden vrouwen te gek in de slaapkamer!