Jezelf blijven ontwikkelen is altijd goed. Ze zeggen niet voor niets dat je eigenlijk nooit stopt met leren. Toch hoef je echt niet alleen over andere dingen te leren. Over jezelf leren is het meest kostbare wat je ooit kunt doen. Hier heb je de rest van je leven nog wat aan. Des te meer redenen om de volgende zelfontwikkelingsboeken op je kerstlijstje te zetten.

Zelfontwikkelingsboeken voor op je kerstlijstje

Laat het nou net bijna kerst zijn. De voorbereidingen zijn waarschijnlijk in v0lle gang dus je moet zo snel mogelijk een lijstje maken. Ieder jaar weer een uitdaging om écht leuke dingen te bedenken. We zijn hier om je te helpen. Je kunt de volgende zelfontwikkelingsboeken op je lijstje zetten. Zo kun je vanaf 1 januari meteen met een nieuw goed voornemen aan de slag; werken aan jezelf!

#1 Pia Callessen – Leef meer, denk minder

De titel zegt het eigenlijk al. Wij vrouwen zijn vooral steengoed in denken. Volgens de schrijfster van dit boek is dit vaak de oorzaak van neerslachtigheid. Ze neemt jou in dit boek mee in dé manier om de controle over je gedachten terug te krijgen. Hier ga je je absoluut beter van voelen.

leef meer denk minder

#2 Cynthia Schultz – Goed werk

Deze schrijfster is jouw weg naar het leren plannen. Hij is vooral in deze tijden heel effectief, omdat dit zeker voor de thuiswerkers onder ons heel handig kan zijn. Ze wil je in dit boek de juiste kneepjes van het vak leren. Zo houd je uiteindelijk meer tijd over voor andere leukere dingen.

goed werk

#3 Lianne Sanders – Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden

Hét boek over zelfacceptatie. De schrijfster neemt je mee in haar ervaringen, nadat ze werd bedrogen door haar ex. Ze voelde zich eenzaam en in de steek gelaten. In dit boek leert ze jou hoe je hier mee kunt dealen.

dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden

#4 Mark Tuitert – Train je stoïcijnse mindset

De schrijver deelt zijn tien praktische lessen. Dankzij deze lessen won hij goud op de olympische spelen. Kun jij nog wel aan je mindset werken? Ga dan met dit boek aan de slag.

train je mindset

#5 Stephen Covey – Houd de zaag scherp

Constant op scherp staan, maar toch niet alles voor elkaar krijgen wat je graag zou willen doen. Deze schrijver helpt jou om dit te veranderen. Hij pakt het op lichamelijk, spiritueel, geestelijk en sociaal-emotioneel aan. Ga met dit boek goed aan de slag!

houd de zaag scherp

Lees ook: Voor alle girlbosses: 5 inspirerende boeken over succes en carrière