We noemen onszelf allemaal strong independent women, maar soms hebben we gewoon een extra beetje hulp nodig. Niet omdat we het niet alleen voor elkaar kunnen krijgen natuurlijk. Gewoon mental support. We hebben hieronder een top 10 boeken neergezet, die jou wellicht kan een extra beetje steun kan bieden in je succes en carrière.

Top 10 inspirerende boeken over succes en carrière

Focus AAN/UIT – Mark Tigchelaar, Oscar de Bos

Als we onze aandacht niet onder controle hebben, worden we snel afgeleid, kost ons werk meer tijd en neemt de stress toe. Dit kan zelfs leiden tot burn-out. In dit boek laat Mark Tigchelaar zien hoe we grip kunnen krijgen op onze focus, waardoor we beter bestand zijn tegen stress, productiever zijn en meer in het moment aanwezig zijn.

Ontdek slimme tips om niet meer af te dwalen, hoe je structureel meer gedaan krijgt met het MTW-principe, hoe je je kunt afschermen tegen luidruchtige collega’s en hoe je makkelijker in slaap valt door je denkmachine tot stilstand te brengen.

Manifesteren kun je leren – Willemijn Welten

Het boek Manifesteren kun je leren laat zien hoe je je dromen kunt waarmaken. Iedereen kan dit leren! Willemijn Welten wil manifesteren eenvoudig, plezierig en praktisch maken met haar boek. Ze maakt spiritualiteit toegankelijk en geeft nuchtere tools waarmee je op elk moment kunt manifesteren.

In het boek deelt Willemijn haar eigen verhaal en dat van anderen om de voordelen van manifesteren te laten zien. Ze helpt je om zelf aan de slag te gaan. Je leert om op je intuïtie te vertrouwen, blokkades los te laten en positieve verandering in je energie te brengen. Zo weet je wat je wilt en heb je de moed om ervoor te gaan.

Miracle Morning – Hal Elrod

De bestseller Miracle Morning van Hal Elrod heeft al veel mensen geholpen om hun leven te verbeteren. Met de Miracle Morning Methode leer je in 30 dagen zes nieuwe gewoontes aan te nemen, allemaal vóór 8 uur ’s ochtends. Deze gewoontes helpen je om meer gefocust, positief, consistent en bewust te zijn.

De 48 wetten van de macht – Robert Greene

De Engelse variant van dit boek verscheen al in 1936, maar dat maakt hem niet minder relevant! In dit boek lees je hoe je het maximale uit jezelf haalt zonder een strenge baas te zijn. Juist door enthousiasme op te wekken bij anderen kun je mensen het beste beïnvloeden én vrienden maken! Het boek leert je verschillende technieken om met mensen om te gaan, om jezelf geliefd te maken, om mensen te kunnen overtuigen en om mensen te veranderen zonder ergernis op te wekken! Een hele hoop te lezen en leren en dus!

Denk groot & word rijk – Napoleon Hill

Denk groot & word rijk, geschreven door Napoleon Hill en voor het eerst gepubliceerd in 1937 na de Grote Depressie, is een gids voor succes. Het werd direct gezien als een remedie voor moeilijke tijden en bleef decennialang een bestseller. Veel mensen vinden nog steeds de filosofie van positief denken en de specifieke stappen om rijkdom te bereiken relevant en levensveranderend.

Hill beweert dat onze gedachten onze realiteit worden en biedt een plan en principes om gedachten om te zetten in rijkdom, waaronder visualisatie, bevestiging, het creëren van een Master Mind-groep, het definiëren van een doel en planning.

Financieel vrij – Janneke van den Brink

Na haar ontslag na een reorganisatie voelde Janneke van den Brink eigenlijk alsof ze een cadeautje kreeg. Ze zag dit als een perfecte kans om haar leven te veranderen. Haar doel? Stoppen met werken en financieel onafhankelijk worden binnen twee jaar. In haar boek Financieel vrij deelt ze hoe ze dat heeft bereikt en vertelt ze over haar zoektocht naar betekenis in het leven.

Ze legt op een eenvoudige manier uit hoe je je mindset over geld kunt veranderen, welke beleggingsmogelijkheden er zijn en hoe je controle kunt krijgen over je financiën. Zo kun jij ook aan de slag gaan. Werk is niet alles in het leven. Kom achter je bureau vandaan, neem de controle terug en laat geld voor jou werken in plaats van andersom.

Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

In Een werkweek van vier uur laat Timothy Ferriss zien dat het traditionele idee van hard werken tot aan je pensioen achterhaald is. Hij kiest voor een leven vol avontuur en genieten in het hier-en-nu, waarbij geld niet het belangrijkste is. Dit boek biedt een gids voor een leven met minder werkuren, meer vrije tijd en financiële overvloed. Het is een antwoord op de behoefte aan meer vrijheid en plezier, of je nu vastzit in een uitputtende baan of gevangen bent in het succes van je bedrijf.

Getting things done – David Allen

De internationale bestseller over productiviteit is bijgewerkt in een nieuwe editie. Getting things done is de ultieme methode om je productiviteit te verhogen. Het helpt je om relevante informatie snel te filteren en te organiseren in een betrouwbaar systeem. Zo verdwijnt niet-relevante informatie uit het zicht, maar komt het op het juiste moment weer terug. Dit geeft je overzicht en rust om je te concentreren op belangrijke taken.

David Allen heeft deze methode ontwikkeld omdat bestaande timemanagementmethodes niet meer passen bij de moderne werkplek. Hij heeft het boek herschreven en aangepast, zodat het weer relevant is voor deze tijd.

Socrates op sneakers – Elke Wiss

Socrates op sneakers van Elke Wiss is een praktische gids die ons leert hoe we goede vragen kunnen stellen. In een tijd waarin meningen als feiten worden beschouwd en echte verbinding zeldzaam is, laat het boek ons zien hoe we echte gesprekken kunnen voeren. Het leert ons waarom we vaak liever praten dan luisteren en geen tijd hebben om vragen te stellen.

Met behulp van Socrates en andere filosofen leren we hoe we beter kunnen worden in het stellen van goede vragen. Dit stelt ons in staat om diepgaande gesprekken te voeren die zorgen voor verdieping en verbinding, zowel met anderen als met onszelf.