Mannen hoeven niet knap of rijk te zijn om aantrekkelijk te worden gevonden. Zelfspot en bescheidenheid, dát zijn de twee eigenschappen die het sexappeal van mannen verhogen. Hoe dan? Uit een onderzoek van een Amerikaanse Universiteit uit New Mexico is het antwoord gekomen!

aantrekkelijke eigenschap mannen

Zelfspot is the key

Voor het onderzoek liet professor Gil Greengoss een groep studentes verschillende audio-opnames horen waarop mannen over zichzelf vertelden. Na het beluisteren van de opnames moesten de vrouwen die hadden geluisterd aangeven welke mannen zij het aantrekkelijkst vonden.

via GIPHY

Daaruit bleek dat de mannen met een gezonde dosis zelfspot op heel wat vrouwelijke stemmen konden rekenen. De mannen die opschepten of grapjes maakten ten koste van anderen, deden het daarbij wat minder.

Ook buiten dit onderzoek om kunnen wij wel beamen waarom mannen met humor en zelfspot de beste zijn die je maar kunt kiezen. Deze leuke mensen nemen het leven niet al te serieus en zichzelf al helemaal niet. Je leeft maar een keer en daar moet je ook lekker plezier in hebben. Een grapje hier en daar past daar prima bij! En waarom niet over jezelf? Dat laat alleen maar zien dat je niet zo vol bent van jezelf én dat is net waar wij vrouwen van houden. Mannen die met beide benen op de grond staan.

Lees ook: 21 dingen die mannen doen en onwijs sexy zijn