Over daten denkt bijna iedereen anders, de een vind het fantastisch en de ander haat het. Meningen verschillen hier altijd over, maar één ding blijft bij iedereen hetzelfde: de spanning. Hoe vaak je ook hebt gedatet, iedereen vind het spannend en vooral de eerste date. Hoe is diegene in het echt en leek hij op dat feestje niet veel knapper dan op zijn foto’s (of kwam dat door de alcohol)? Er gaan altijd duizenden vragen door je hoofd. Omdat hier zoveel spanning bij komt kijken, hebben wij speciaal voor jou wat tips zodat je zelfverzekerd op date kunt gaan.

date zelfverzekerd
Bron: Pinterest

Blijf reëel

Zenuwen kunnen snel je gevoelens overnemen, wat er voor kan zorgen dat je iemand snel vervelend vindt of vindt dat de ander net een te grote neus heeft. Natuurlijk kan het zo zijn dat de ander niet helemaal jouw type is en dan kun je beter geen tweede keer afspreken, maar het komt ook voor dat je niet meer reëel nadenkt. De ene dag lig jij het liefst de hele dag te Netflixen, terwijl je de andere dag heel erg actief bent. Kraak de ander dan ook niet meteen af als hij iets heel tegenstrijdigs doet. Je kunt een date daarom het beste open-minded ingaan, hierdoor ontdek je misschien zelf ook nog wel verborgen hobby’s en eigenschappen. En nog even over die grote neus, niemand is perfect.

Vermijd ongemakkelijke stiltes

Lekker uiteten in een mooi restaurant mét een leuke date, klink toch perfect? Je zou bijna denken dat het niet meer fout kan gaan, maar wat nou als je geen gespreksstof meer hebt? Dit is altijd een van de dingen waar mensen zich de meeste zorgen over maken. Vanaf nu zijn die ongemakkelijke stiltes nergens meer voor nodig, zorg er gewoon voor dat je wat onderwerpen voorbereid. Nu is het niet de bedoeling dat je een heel lijstje maakt en deze per puntje afstreept. Nee, zorg gewoon voor wat simpele steekwoorden in geval van nood. Als de date echt soepel verloopt is dit niet eens nodig, maar je weet het maar nooit van te voren en zo worden je zenuwen wel minder.

Wees jezelf tijdens de date

Een salade voor de dame, toch? Nee zeker niet! Als jij trek hebt in die mega pizza, dan bestel je die toch gewoon. Je moet je tijdens een date niet anders voordoen dan dat je bent, je date komt er snel genoeg achter of jij echt zo lief en schattig bent als dat je beweerd. Vindt hij je niet leuk zoals je bent? Jammer, je was wel eerlijk en stond achter je mening. Trek het je niet te persoonlijk aan. Ontspan, haal diep adem en wees niemand anders dan jezelf.

Hij heeft ook gevoel

Zou hij doorhebben dat jij dit shirtje speciaal voor deze date hebt gekocht en dat je 3 uur lang bezig bent geweest met je make-up? Vast niet! Hij was zelf net zo zenuwachtig en hoopt dat jij niet doorhebt dat het vinden van dit restaurant hem 4 dagen heeft gekost. Soms ben je tijdens een date zo druk bezig met wat hij van jou vindt, terwijl dat nergens voor nodig is. Hij is ook maar een mens, een mens die ook zenuwen kent. Houd dat altijd in je achterhoofd.

Lees ook: De perfecte eerste date ziet er volgens onderzoekers zo uit