We weten allemaal dat onzelfverzekerheid een moodkiller kan zijn in bed. Wanneer je niet lekker in je vel zit en te weinig zelfacceptatie en zelfliefde hebt, gaat de mindset vaak niet snel genoeg mee. Hier lijden jullie dan beide onder. Gelukkig kun je je partner een handje helpen als je merkt dat hij of zij daar last van heeft. Zó laat je je partner zelfverzekerder voelen in bed.

zelfverzekerder voelen in bed
Pinterest

Zo laat je je partner zelfverzekerder voelen in bed

Helaas komt het onwijs vaak voor dat zowel mannen als vrouwen zich niet comfortabel voelen met zichzelf. We zien nou eenmaal heel wat ideaalbeelden voorbij komen en we kunnen ons daar niet altijd naar vormen. Het is dus uiteindelijk aan de persoon zelf om van zichzelf te gaan houden. Toch kun jij daar zeker een aandeel in hebben! Zo laat je je partner zelfverzekerder voelen in bed.

1. Geef je partner complimenten in bed

Een complimentje kan echt wonderen doen. Deze geef je vaak buiten het bed om ook dus waarom zou je dat in bed niet ook doen?

2. Zorg dat je partner zich gewild voelt

Eigenlijk moet je genoeg momenten vinden om je partner te laten weten hoe knap of sexy je hem of haar vindt. Dit geeft een onwijze boost aan zelfvertrouwen!

3. Neem afscheid van het ideaalbeeld

We hebben allemaal een verknipt beeld van hoe seks zou moeten zijn. Dit komt mede doordat we dagelijks ideaalbeelden voorbij zien komen in alle vormen en maten. Hoewel we allemaal weten dat dat niet haalbaar is, lukt het sommigen niet om hier afscheid van te nemen. Zorg ervoor dat jullie dit wel doen!

4. Kom erachter waar je partner zelfverzekerder van wordt

Ieder mens voelt zich onder bepaalde omstandigheden een stuk zelfverzekerder. Uiterlijke objecten kunnen bijvoorbeeld een groot verschil maken, maar zijn een kleine moeite om te regelen.

5. Geef nooit kritiek op het lichaam van je partner

Hoe goed bedoeld het ook kan zijn: doe het niet! Wanneer je partner zich al minder fijn voelt in haar lichaam en zich een weg probeert te vinden om dit te verbeteren, kan hij of zij het er niet bij hebben als jij kritiek levert. Geef alleen opbouwende motivatie!

6. Motiveer je partner om meer van zichzelf te gaan houden

Met andere woorden: complimenteer alles wat hij of zij doet om meer van zichzelf te gaan houden. Daarnaast kun je ook mee doen met sporten of speciaal voor hem of haar een gezonde maaltijd koken en mee eten. Net zolang totdat je partner zich weer fijn voelt in zijn of haar lichaam.

Lees ook: 7x signalen dat jij en je partner een goede match in bed zijn