We zijn allemaal wel eens gemanipuleerd in ons leven, alleen is er de kans dat je het niet eens zelf door hebt gehad. Voor sommige mannen is manipuleren ’their way of life’ en doen ze niks anders. Manipulatie is het eerste wat ze doen om een vrouw te overschaduwen en zo controle over haar te krijgen. Je kunt manipulatie zien als het gebruiken van indirecte, oneerlijke of beledigende middelen om zo iemand te overtuigen op een subtiele manier. Twijfel je of een man je aan het manipuleren is? Hier zijn 5 zinnen die hierop kunnen duiden.

manipuleren
Bron: Euphoria

“Stop met overdrijven, het was niet eens zo erg.”

Als je een partner hebt kan je het beste of slechtste in elkaar naar boven halen.¬†Als een man het slechtste in je naar boven haalt zal hij zinnen gebruiken als, “Stop met overdrijven, zo erg was het niet”. Op deze manier erkent hij jouw gevoel niet en laat hij jou denken dat je gevoelens ongepast zijn. Dit is een vorm van ‘gaslighting‘ en komt vaker voor dan je denkt. Trap er niet in!

“Niemand anders wil met jou zijn.”

Dit is een van de eerste stadia van misbruik. Hij probeert je ervan te overtuigen dat er niemand op deze planeet is die samen met jou wil zijn. Dit is een strategie die gebruikt wordt om je zelfvertrouwen te beschadigen. De waarheid is dat wanneer iemand van je houdt, hij dit never tegen je zou zeggen.

“Jij hebt me dit laten doen.”

Dit kan een tactiek van manipulators zijn om jou de schuld van iets te geven. Ze houden er namelijk niet van om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen daden. Daarom gebruiken ze soms zinnen als, “Ik heb dit voor jou gedaan”. Onthoud altijd dat jouw acties geen invloed hebben op het vermogen van je partner om keuzes te maken.

“Gedraag je niet als een loser.”

Sommige vrouwen gedragen zich onhandig als een manier van flirten. Toch is het vreemd van een partner om zijn vrienden een ‘loser’ te noemen. En een manipulator is zich ervan bewust dat hij je hierdoor onzeker laat voelen als hij dit tegen je zegt.

“Niemand is perfect.”

Heb je wel eens een situatie meegemaakt waarin je het gevoel had dat iets niet klopte, maar je niet precies wist wat? Misschien omdat je partner een leugen vertelde, en daarna het excuus gebruikte dat niemand perfect is dus hij ook niet. Het is gemakkelijk om een man te vergeven wanneer hij zegt dat ‘niemand perfect is’ omdat het waar is. Maar dit is geen excuus om ongezond of toxic gedrag te vertonen.

Lees ook: Wat is negging? Pas op voor deze toxic dating trend