Terwijl iedereen stond te springen toen de sportscholen weer opengingen, dacht jij alleen maar ‘Shit, daar gaat mijn excuus om niet te gaan’. Hoe graag je ook je lichaam ietsjes strakker wilt voor de zomer, er daadwerkelijk moeite voor doen is een heel ander verhaal. Voor mensen die liever lui dan moe zijn hebben we dé ideale work-out gevonden! Hij bestaat maar uit drie oefeningen én je kunt hem zittend doen!

work-out FEM FEM

Motiverende dokter

We kennen TikTok inmiddels als de plek waar we de handigste beauty hacks en lekkerste pasta recepten vandaan halen. Dat er ook chiropractoren op zitten die ons vertellen hoe we met minimale inspanning een platte en gespierde buik kunnen krijgen hadden we dus niet verwacht. We zijn maar wat blij met Alan Mandell, een chiropractor met de naam motiviationaldoc op TikTok, die ons deze super makkelijke work-out aan heeft geleerd. Met zijn snelle en effectieve work-out weet hij ons zeker te motiveren!

Hoe het werkt

Je hebt geen sportschool, yogamatje of gewichten nodig voor deze korte ‘sport’-routine. Wat je wel nodig hebt is een stoel. Yup, deze work-out doe je het beste zittend. Wij zijn fan! We leggen je de drie oefeningen uit.

  1. Ga in een goede rechte houding in de stoel zitten en doe je handen omhoog. Blijf in deze positie voor ongeveer 2 minuten.
  2. Terwijl je nog steeds in de houding van stap 1 zit doe je nu je knieën om en om langzaam omhoog. Doe 10 repetities aan elke kant.
  3. Doe je handen naar beneden en ga op het puntje van je stoel zitten. Zit in een rechte houding met je voeten plat op de vloer. Doe je handen recht naar voren. Beweeg je bovenlichaam vervolgens naar voren terwijl je een rechte rug houdt en span je buikspieren aan. Leun vervolgens weer naar achter. Herhaal dit 20 keer.
@motivationaldocGet Your Stomach Thin & Trim…No Sit-Ups or Gym! ##drmandell ##motivationaldoc ##fat ##situps ##youtube ##youtuber ##viral ##fyp♬ original sound – Motivationaldoc

Wat het doet

Na deze super simpele zittende work-out voel je je buikspieren waarschijnlijk goed branden. Het versterken van deze spieren helpt je namelijk om een plattere buik te krijgen. Wie had gedacht dat het zo easy zou zijn? Verder zijn de oefeningen goed voor je rug en bekken en helpt het om pijn in je onderrug te voorkomen. Met al die uren achter onze laptop begint ons postuur inmiddels op die van Quasimodo te lijken, dus kom maar dooorrr!

Lees ook: 3 fouten die vrouwen maken bij het trainen van hun billen