Het zijn rare tijden. Het coronavirus houdt al meer dan een maand aan en onze dagelijkse levens zijn veranderd. We beseffen ons allemaal inmiddels dat wanneer wij gezond zijn, we hier dankbaar voor moeten zijn. Vooral nu we in quarantaine zitten en meer tijd voor onszelf hebben, kunnen de meeste van ons tot rust komen en nadenken over de situatie. Op ons eigen tempo. Toch zijn er nog steeds mensen die hard bezig zijn om ons zo gezond mogelijk te houden, namelijk alle mensen in de zorg.

zorg-bedanken-corona

Jouw eigen bedankje sturen

We zitten al een tijdje samen in dezelfde situatie, overal op de wereld. Het is een onzekere toestand en dat brengt angst met zich mee. Toch heeft het virus ergens een voordeel. Het zorgt er namelijk voor dat wij als mensheid met elkaar positief in het leven proberen te staan en er voor elkaar zijn. We zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje. We tonen ons medeleven met anderen en de enige kracht die wij momenteel hebben, is dankbaarheid.

Wanneer jij zelf thuiszit en kunt genieten van het prachtige weer, in jouw achtertuin, is het daarbij belangrijk om te beseffen dat er mensen zijn die hard werken onder lastige omstandigheden. Dag en nacht staan de mensen van de zorg voor ons klaar. Hiervoor wil je misschien wel jouw dankbaarheid uiten. Dat begrijpen wij maar al te goed. Gelukkig kun je jouw gebaar laten weten via dankaandezorg.nl. Hier vullen inmiddels al heel wat mensen hun dankbaarheid in en kunnen de mensen die in de zorg werken dit zien.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door dankaandezorg.nl (@dankaandezorg.nl) op

Al zo’n 2400 mensen in Nederland hebben hun inzending gestuurd, wat er nog veel meer kunnen zijn. Niet alleen in ons eigen land maar ook in andere plekken op de wereld kunnen mensen hun steun betuigen, via thankyoucaretakers.com.¬†Wij vinden het in ieder geval een prachtig initiatief.