Door het coronavirus is het contact met je oma en opa waarschijnlijk een hele hoop veranderd. Je kan niet zomaar even langs om op de koffie te gaan en vooral met de komende paasdagen kan dat moeilijk zijn. Je oma en opa zijn op hun beurt weer eenzaam wat jou ook verdrietig kan maken. Gelukkig zijn er ook hartstikke leuke dingen die jij op afstand kan doen totdat jij je lieve grootouder(s) weer ziet.

grootouder(s)-tijdens-coronacrisis

1. Stuur een kaartje

Vroeger was het een stuk normaler om een kaart te ontvangen dan nu. Vooral rond de feestdagen stond de hele kachel vol met de mooiste kaarten die de hele sfeer nog leuker maakte. Wat is een betere manier dan je oma en opa laten zien dat je aan ze denkt? Met een kaartje, ja! Zo hebben ze elke keer dat ze uit het raam kijken of voor de tv zitten een herinnering aan jou.

2. Lever wat lekkers af voor de deur

Is jouw oma verzot op koffiebroodjes? Dan hoeft ze deze nu zeker niet te missen. Haal een lekkere versnapering bij de bakker en lever die bij je grootouder(s) af. Zo zitten ze nog wel binnen, op veilige afstand maar hebben ze alsnog een lekkere snack en een lief gebaar van jou.

3. Bel wat langer

Juist in deze tijd is het fijn om even wat van je te laten horen en even te praten over alles. Een luisterend oor kan in een tijd van deze echt het verschil maken, dat moet je echt niet onderschatten. Je grootouder(s) zullen het waarschijnlijk hartstikke fijn vinden dat jij de tijd neemt om hun te spreken en echt even langer aan de lijn blijft dan normaal. Zo is het net alsof je daar bent!

4. Plan vooruit

Hoewel het hartstikke rot is dat we nu in deze situatie zitten, uit eindelijk gaat het ook weer voorbij. Zorg dat je grootouder(s) iets hebben om naar uit te kijken door zo veel mogelijk dingen af te spreken als het coronavirus ons weer verlaten heeft. Met de kinderen naar een pretpark of simpelweg elke week komen eten is waarschijnlijk genoeg voor je grootouder(s) om zich te verheugen op de leuke tijd en deze tijd een beetje te vergeten.

Zit je zelf ook thuis te vervelen? Lees dit dan even. Deze home workouts geven je dag binnen no time een leuke draai.