Een doos bonbons, een diner bij kaarslicht of gewoon romantisch thuis een film kijken. De een houdt ervan, de ander vindt het commercieel gedoe: Valentijnsdag. De dag van de liefde breekt bijna aan dus tijd voor de leukste activiteiten die jij samen kunt gaan doen met je lover!

Liefde gaat door de maag

Als je wilt genieten van een culinair 4-gangen menu, gelegen aan het altijd gezellige Rembrandtplein, dan ben je bij Kitchen & Bar Van Rijn aan het juiste adres. Speciaal voor Valentijnsdag kun je deze avond voor € 45,- p.p. smullen van heerlijke seafood risotto, gerookte zalm, rundersteak en een lava chocolade cake. Loopt het water je al in de mond?

Adres: Rembrandtplein 17, Amsterdam

Chocoladefondue

Houden jullie alle twee van chocolade? Dan is chocoladefondue een goede optie! Verras jouw valentijn met zijn favoriete ingrediënten om in de chocolade te dippen. Denk aan aardbeien, lange vingers of cake. Een makkelijk toetje om je vingers bij af te likken!

Fondue with strawberry and chocolate

Foto via iStock

Romantische avond

Laat het bad vollopen, strooi met rozenblaadjes en zet zachtjes muziek aan op de achtergrond. Kies een romantische film uit en kijk deze samen in bed. Demp alle lichten en steek kaarsjes aan. Een knusse, intieme avond gegarandeerd! Natuurlijk kun je 365 dagen per jaar aan hem laten weten hoe belangrijk hij voor je is, hier hebben we niet per se één speciale dag in het jaar voor nodig. Mooiwatbloemendoen.nl is het hier volledig mee eens en zegt daarom ook: ‘volg je hart, en niet de kalender’. Er zijn 365 dagen per jaar om je liefde met bloemen te betuigen.

Winterse wandeling

Aangezien Valentijnsdag midden in de winter valt, kun je er voor kiezen om een winterse wandeling te maken. In het hart van Amsterdams bekendste park vind je Vondelpark3, waar je kunt bijkomen met een super lekkere warme choco. Sportiever aangelegd? Ga dan voor de Valentijns-salade die bestaat uit geitenkaas, rode biet, cranberry en sinaasappel.

Adres: Vondelpark3, Amsterdam

Nineties Valentines date

Iets meer zin in een nineties vibe? Dan is Via Amsterdam de place to be. Een romantisch diner in restaurant The Dude wordt voor je geserveerd. Wanneer jullie buikjes rond zijn, nestel je je op een van de heerlijke zitzakken in de bioscoop om te genieten van de film ‘Sleepless in Seattle’ terwijl jullie nog een heerlijk dessert pour deux amoureux geserveerd krijgen.

Adres: Diemerhof 20, Amsterdam

valentijnsdag-via-amsterdam-femfem

Haal herinneringen op

Jullie eerste date, de eerste vakantie samen en het eerste kerstdiner met de hele familie. Hoe leuk is het om die herinneringen weer boven water te halen? Print foto’s uit, plak ze in een fotoboek en schrijf een leuk onderschrift inclusief de datums erbij. Altijd leuk om later terug te zien!

Van De Foodhallen naar De Flirthallen

Heb jij de liefde van je leven nog niet ontmoet? No worries! Op Valentijnsdag kun je dit jaar terecht bij de Foodhallen in Amsterdam, die worden omgetoverd tot de Flirthallen. De hele avond flirten, daten en misschien koppelt Cupido jou wel met de liefde van je leven. Natuurlijk kun je ook gewoon een kijkje nemen als je jouw liefde al gevonden hebt. Oesters, bubbels én live muziek: klinkt als een perfecte avond toch?

Adres: Hannie Dankbaarpassage 47, 1053 RT Amsterdam

valentijnsdag-tips-femfem

Foto via Unsplash

Wat ga jij dit jaar doen met je valentijn?

Zoek je nog een leuke film? Bekijk hier de trailer van de nieuwe film waar Michiel Huisman in speelt!