Finally! We mogen weer volop onze glimmende bronzers gebruiken. Op deze manier creëren we een zomerse frisse look en we geven ons gezicht meer vorm. Toch kan het nog best lastig zijn om te bepalen welke bronzer het best bij je past. Ga je bijvoorbeeld voor een glimmende of matte variant? En welke kleur past het best bij mijn gezicht? Om je hiervan een beter beeld te geven, zetten wij de beste tips op een rijtje.

14350506_1699538353704549_1526068069_n

Kies de juiste bronzer

Er zijn ontelbaar verschillende soorten bronzer te vinden. Poedervarianten, een vloeibare bronzer, een stick of een mousse. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt welke het beste bij jou past. Ga voor een poeder variant als je wilt dat het de hele dag netjes blijft zitten. Meer last van een droge huid? Ga dan voor een vloeibare bronzer.

Kies de goede kleur

Het is lastig om te bepalen welke kleur het beste bij je gezicht past. Heb je een bleke huid? Ga dan voor een lichtere bronzer. Een donkere huid? Dan past vanzelfsprekend een donkere variant beter bij jou. Belangrijk is het wel om in de winkel even te kijken of het een te oranje ondertoon heeft. Dan kun je beter voor een koele of ‘assige’ ondertoon kiezen. Je wilt natuurlijk niet het pancake effect ;).


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door MATILDA DJERF (@matildadjerf) op

Welke kwast is de juiste om te gebruiken?

Ben je voor een poederbronzer gegaan? Breng dit dan aan met een kwast. Je hebt ontzettend veel verschillende soorten kwasten. Bronzer kan je het beste aanbrengen met een speciale bronzerkwast. Ook kan je kiezen voor een poederkwast. Gebruik je een vloeibare bronzer? Breng dit dan aan met een vochtige spons, zoals een beautyblender of gebruik gewoon je handen. Een bronzer in een stick vorm kan je rechtstreeks aanbrengen op je gezicht. Let er wel op dat je het nog even vervaagt met je handen of een beautyblender.

Gebruik niet te veel

Ook voor bronzer is het verstandig om niet teveel aan te brengen. Het ziet er onnatuurlijk en onverzorgd uit. Je wilt immers niet dat je gezicht er knal oranje uit komt te zien! Vind je het moeilijk om het op een subtiele manier aan te brengen? Gebruik dan een poederbronzer en breng dit met een grote kwast aan op je jukbeen. Gebruik jij je bronzer gelijk om te shapen? Dan kun je hem het beste direct onder je jukbeen aanbrengen.

Kies je voor glans of matte?

Ga je voor matte of voor glans? In de zomer zie je vaak bronzers met glitters en glans. Dit ziet er erg mooi uit als de zon op je gezicht schijnt. Niet zo van de glitters en glans? Kies dan voor een matte variant. Breng dit aan tijdens of na het shapen.

Gebruik een gezichtspoeder

Ben je niet zo van de make-up en ga je het liefst all natural de deur uit? Breng de bronzer dan direct op je gezicht aan. Gebruik je wel wat make-up ietms? Zorg er dan voor dat je eerst wat gezichtspoeder aanbrengt om je huid te matteren. Wanneer je de bronzer meteen op je foundation aanbrengt, is de kans groot dat er vlekken ontstaan. Dit willen we natuurlijk niet :).

De mooiste bronzers om nu te shoppen

Lees ook: deze mooie kapsels maak je in minder dan één minuut.