Je ogen zijn belangrijk, dat hoeft niemand je vertellen. Je hebt maar één paar en ze geven je de mogelijkheid om alles om je heen te zien. Door het leven van nu vol telefoons en make-up vergeten we onze ogen kijken we vaak over dit deel van ons lichaam heen, doodzonde. Wees eens lief voor je ogen.

gezonde ogen FEM FEM

Dat je een paar keer per week sport, gezond eet en een uitgebreide skincare routine hebt betekend niet gelijk dat je goed voor je oog zorgt. Of überhaupt voor je ogen zorgt. Best gek, onze ogen zijn misschien wel onze belangrijkste zintuigen en ze zijn ook nog eens super gevoelig. Je vraagt jezelf nu waarschijnlijk af hoe, het is niet alsof je er met een doekje langs kan gaan. Daarom deze tips, zodat je nog lang kan genieten van je kijkers.

Zet je telefoon weg

Als je de hele dag op je telefoon – of een ander scherm – kijkt is dat niet per se slecht voor je ogen. Het nadeel is dat je ogen vermoeid raken en uitdrogen, wat op den duur wel slecht voor je kijkers is. Hoe? Als we langdurig op een scherm kijken knipperen we een stuk minder. Daarom is het belangrijk om soms even weg te kijken en je ogen niet te dichtbij je scherm te hebben. Zo verminder je de schade voor je ogen.

Stress niet zoveel

We weten dat het niet vanzelf gaat, maar we moeten echt minder gaan stressen. Stress kan er namelijk voor zorgen oogtrekkingen. We hoeven je niet uit te leggen dat dit niet de best move voor je kijkers is. Als je meer stress ervaart gaat dat meestal ten koste van je slaappatroon. Slaaptekort is ook weer een oorzaak voor oogtrekkingen. Gelukkig is dit probleem makkelijk te verhelpen, pak dat uurtje extra slaap en dit probleem gaat vanzelf weer weg.

Draag wat vaker een zonnebril

Een zonnebril is niet alleen nodig op de warmste dagen, hij is ook nodig op de dagen waar de zon veel schijnt. De zon is namelijk even schadelijk voor je ogen, als voor je huid. De effecten van uv-stralingen kunnen leiden tot staar en zelfs kanker. Dacht je dat je geen zonnebril meer nodig had? Dan is het misschien handig om er eentje aan te schaffen, wij hebben de perfecte lijst.

Reinig écht elke avond je gezicht

Je weet vast ook wel dat je echt niet moet gaan slapen met make-up, en toch doe je het. Het is makkelijk, je bent al zo moe en je kan het ook in de ochtend doen. Fout! Doe het for the love of God gewoon in de avond. Je kijkers kunnen uitdrogen en dan krijg je het gevoel dat er wat in je oog zit zonder dat dit het geval is. Het is belangrijk om je ogen schoon te houden en daar horen je wimpers en wenkbrauwen ook bij, dat zijn namelijk de beste vrienden van je oogjes. Ze beschermen je ogen tegen vuiltjes en als je wimpers vuil zijn is er niks om je kijkers te beschermen. Goed schoonmaken dus!

Wist je dat huilen heel goed voor je is? Je mood word er (waarschijnlijk) niet beter op maar de traantjes maken je lichaam en ogen goed schoon. Lees hier meer.