Het is echt iets wat makkelijk gezegd is dan gedaan: je ex vergeten. Hoe verdrietig of pijnlijk de breuk ook was, jullie relatie heeft ook een periode gekend die gevuld was met liefde. Als je daaraan terugdenkt is het behoorlijk lastig om dit ook allemaal uit je hoofd te zetten..

onderwinnelijk-fem-fem

Onderzoek

Je moet door, en dat kan niet wanneer je ex-liefje de hele tijd aanwezig blijft in je koppie. Uit een onderzoek van Langeslag en Sanchez is gebleken wat het beste recept is tegen een gebroken hart en hoe je dus zo snel mogelijk over je ex heen komt. Tell us more….

Oké, in principe hoeft het niet uit te maken wie er een punt achter heeft gezet. Beide opties is nooit fijn, en kan een enorm pijnlijk iets zijn. Voor het onderzoek zijn diverse proefpersonen gebruikt die allen tussen de 20 en 37 jaar oud zijn. Onder al deze kandidaten werden drie strategieën toegepast om te kijken welke het effectiefst was.

Hoewel je zou denken dat sommigen ervoor kiezen om te vertrekken naar een warm land, gaan reizen, thuis gaan jammeren of zich binnen mum van tijd op iemand anders storten, behoort toch geen van deze gevallen tot wat de ultieme tip is om iemand uit je hoofd te krijgen. De vrijgezellen kregen drie opties, een groep moest alle negatieve dingen van hun ex benoemen, de andere groep juist het tegenovergestelde en de laatste groep moest vooral afleiding gaan zoeken en daar kon je het niet gek genoeg bij bedenken.

De winnaar?

En wat kwam er uit? Had je het niet verwacht? Het het is toch écht zo. De groep die alle negatieve punten over de ex moest toelichten, bleek de effectiefste manier te zijn. Door dit te doen en elkaars verhalen aan te horen werd het voor de groep makkelijk om over de heftige break-up heen te komen. Wij snappen het nu wel, want als je je inbeeld dat je van 15 andere vrouwen te horen krijgt wat er allemaal mis wat met hun ex, ga je het zelf ook beter begrijpen. Er was alleen wel een kleine kanttekening: door de negatieve spiraal, werd deze groep wel een stuk somberder dan de anderen.. Maar als je daardoor over je ex heen komt, dan tekenen wij daarvoor!

Lees ook: is het klaar met de liefde?